Početak rada medicinske sestre-tehničara

0
799

Projekt Budimo Zajedno u organizaciji URV 2. gbr Gromovi i uz pomoć sufinanciranja Europskog socijalnog fonda zaposlio je medicinsku sestru, čime je ispunjen jedan od elemenata u aktivnosti pružanje usluga zdravstvene skrbi. Službeni početak rada je 22. srpnja 2020., a završetak rada je do kraja trajanja projekta, odnosno do veljače 2022. godine.

Medinska sestra/medicinski tehičar angažirana je ugovorom o radu na puno radno vrijeme, sto posto na projektnim aktivnostima, sukladno stručnim kvalifikacijama za traženo radno mjesto. Pružanje usluga za korisnike u vidu osnovne zdravstvene skrbi koju je moguće pružiti u domu korisnika. Radi se o 30 korisnika u županijama koje su navedene u projektu (Zagrebačka, Karlovačka, Sisačko-moslavačka, Krapinsko-zagorska županija). Angažirana osoba će također održati edukaciju o važnosti zdrave prehrane i vježbanja na zdravstveno stanje.

Medicinskoj sestri je uz to nabavljena oprema za pružanje usluga. Oprema potrebna za pružanje usluge zdravstvene skrbi u domu korisnika koje je medicinska sestra ovlaštena provoditi samostalno, a po preporuci liječnika. Trošak obuhvaća sljedeću opremu: automatski digitalni tlakomjer, pulsni oksimetar, glukometar s opremom, torba za prvu pomoć, digitalna vaga, infracrveni beskontaktni toplomjer, analizator tjelesne mase i prijenosni elektrokardiograf.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here