Pješačko hodočašće vojnika iz Petrinje u Mariju Bistricu

0
2053

Pješačko hodočašće vojnika iz Petrinje u Mariju Bistricu

 

 Ovo hodočašće je dug i naporan put koji traje tri dana, ali kad se bolje pogleda taj put je jedna žrtva koja nam može donijeti nešto novo, može nas osnažiti u našem pozivu i u našoj vjeri”. Ovim riječima je u petak 30. rujna 2011. godine ispred kapelice sv. Ilje Proroka u vojarni “Pukovnik Predrag Matanovć” petrinjski vojni kapelan don Milenko Majić ispratio 30 pripadnika OS RH, vjernika vojne kapelanije “Svetog Ilije Proroka”, koji pješice hodočaste Majci Božjoj Bistričkoj. Šestu godinu za redom iz Petrinje u Mariju Bistricu u dužini od 102 kilometra hodočaste pripadnici iz petrinjskih vojarni, iz sastava Gardijske motorizirane brige – 1. mehanizirane bojne “Tigrovi”, 2. mehanizirane bojne “Gromovi”, 2. satnije veze, 2. bojne veze Pukovnije veze, te 4 pripadnika Logističke pukovnije koji su u logističkoj potpori hodočasnicima. 

 Ispred okupljenih uz vojnog kapelana hodočasnike je pozdravio i brigadir Stjepan Šarčević, zapovjednik Logističke pukovnije. Svečanom ispraćaju nazočili su zamjenik zapovjednika 1. mb “Tigrovi”, satnik Dražen Habek, predstavnik 2.mb “Gromovi”, bojnik Ivan Radić i predstavnica 2. satnije veze Pv, poručnica Mirela Japranin.

 

Hodočasnici će put od 102 kilometra prijeći u nepuna tri dana, gdje će se u nedjelju 2. listopada uključiti u redoviti program 19. vojno-redarstvenog hodočašća Majci Božjoj u Mariji Bistrici.

Ovo pješačko hodočašće je nastavak tradicije koju su prije šest godina započeli pripadnici i branitelji legendarne 2. gardijske brigade “Gromovi”, a zadnjih godina, nakon preustroja OS RH tradiciju su nastavili mlađi naraštaji hrvatskih vojnika.

U Kašini će im se i ove godine pridružiti i branitelji, ratni veterani 1. pješačke bojne 2. gardijske brigade “Gromovi”.

Izvor: Vojni ordinarijat

KAKO JE IZGLEDALO POGLEDAJDE U GALERIJI :

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here