OTVORENO PISMO

0
1053

OTVORENO PISMO 

Putem medija – koji ga budu htjeli objaviti

Poštovana gospodo iz Hrvatske vlade, poštovani zastupnici Hrvatskog Državnog Sabora i članovi svih političkih stranaka u Hrvatskoj,

Združeni sa svojom braćom koja žive u herojskom gradu Vukovaru, opominjemo: bitke su utihnule, rat je završio, ostali su ratnici koji su sve što su imali, svoju mladost, svoje živote, svoje kuće, svoje obitelji sve su darovali prosuđenoj mogućnosti da vi danas vodite i izgrađujete ovu zemlju, kako bi u njoj mogli sretno živjeti i raditi oni koji ostaju iza nas.

Prije 22 godine nismo tražili od vas da budete s nama u rovovima i trpite granate, bombe, hladnoću, vrućinu i smrt. Pustili smo vas da učite, studirate, pišete doktorate, gradite karijere.

Nismo tražili od vas da pokapate naše mrtve, da materama njihovim i djeci njihovoj donesete vijest kako njega više nema. Pustili smo vas da se gurate i slikate dok polažete vijence ispod njihovih imena. Nismo tražili od vas da kažete kako je onima čiji se članovi obitelji vode kao nestale osobe, niti da odlučite koji je to datum kad oni pale svijeću za njegovu dušu. Pustili smo vas da nas uvjerite kako oni imaju datum kad su se rodili, te da datum smrti nije toliko važan, jer njih ionako nema.

Propustili smo tražiti od vas da spriječite pljačku Hrvatske države, da zabranite prodavanje Hrvatskog blaga, jer mi ćemo živjeti u recesiji i krizi i pomoći vam da se izmjenjujete na vlasti. Nismo tražili od vas da razumijete roditelje 402 poginula djeteta u Hrvatskom Domovinskom ratu, niti da razumijete 5497 djece, kojima su poginuli roditelji u Hrvatskom Domovinskom ratu. Pustili smo vas da nam uvedete zdravstveni odgoj koji će našu djecu naučiti prati ruke i koristiti kondome.

Nismo od vas tražili da očistite zagađena polja i njive od četničkih mina. Pustili smo vas, jer smo to očistili sami, jer lakše je da ginu oni koji su to već naučili. Propustili smo tražiti od vas da nas poštujete jer smo pobijedili jačeg i brojnijeg neprijatelja koji je bio 3. vojna sila Europe. Uzeli ste sebi za pravo da sve četnike abolirate, da im dozvolite da se vrate u Hrvatsku, da im obnovite kuće i vratite stanarska prava. Nismo tražili da našu djecu zapošljavate u policiju i državne službe. Pustili smo vas da zaposlite one koji su nas ubijali i mučili pune 4 godine. Nismo tražili da nam netko isplati odštetu za naše žrtve. Pustili smo vas da je isplatite članovima agresorskih obitelji. Nismo tražili da osudite agresora i javno kažete ovo su ratni zločinci, oni su ubijali i silovali. Pustili smo vas da napravite registar nas koji smo branili ovu zemlju, te da prokažete žene žrtve silovanja a ne one koji su silovali. Nismo tražili od vas da čuvate naša radna mjesta i brinete se kako ćemo živjeti kad ostarimo. Pustili smo vas da četnicima platite i izračunate radni staž u vremenu koji su proveli u postrojbama neprijateljske vojske.

Sada tražimo da utvrdite, kao što ste utvrdili da mnogi Hercegovci godinama glasaju u Hrvatskoj a žive u BiH, kao što ste utvrdili da Hrvati koji žive u Europi i svijetu ne plaćaju porez ovoj državi, te da ne mogu glasati u njoj, dakle tražimo da za 34,87% Srba koji odjednom žive u Vukovaru, utvrdite stvarno prebivalište.

Podsjećamo vas, u zakonu koji ste sami izglasali u Hrvatskom državnom saboru piše Prebivanje u smislu Zakona, po pravnom shvaćanju, podrazumijeva stalno i kontinuirano korištenje objekta odnosno stanovanje u istom, radi zadovoljavanja i ispunjavanja svakodnevnih životnih i stambenih potreba.”

Tražimo da objasnite Srbima koji žive u Hrvatskoj, u Vukovaru, Gračacu, Benkovcu, Obrovcu, Petrinji kako tamo može živjeti stotine tisuća Kineza, Srba, Makedonaca, Poljaka i inih nacija, kako će ti gradovi i sela uvijek i zauvijek biti HRVATSKI gradovi i sela.

Recite im; da nismo tražili da nam lociraju minska polja, nismo tražili da kažu gdje su pobacali naše mrtve koje još uvijek tražimo, nismo tražili da mole za oprost nego smo im jednostavno oprostili. Zato im sada kažite da moraju poštivati zemlju u kojoj žive, da moraju poštivati i obilježja ove zemlje a to su, Himna, Zastava, Grb, jezik i pismo jer ispod ovih obilježja spava 20 tisuća ubijenih Hrvata u Hrvatskom Domovinskom ratu. Ako traže suživot moraju u njemu participirati, za početak bi se mogli snalaziti čitati na latiničnom pismu jer njima je ova zemlja poznata, znali su se snaći kad su je rušili i palili, pa će znati i sada kad smo je mi sami obnovili, bez da su platili ratnu štetu.

Jednostavno tražimo od vas da budete HRVATSKA VLADA, HRVATSKI SABOR, HRVATSKE POLITIČKE STRANKE, a to znači da ste u službi svog napaćenog Hrvatskog naroda.

Niti jedna Europa, niti jedan Nato, ni globalizacija, ni integracija nisu vrijedni ni jednog od njih, koji su poklonili život ovoj zemlji.

Ako to ne učinite, pustiti ćemo vas da zauvijek odete iz naših života.

Draga braćo Vukovarci, Zadar je uz Vas – 02. veljače 2013. godine nećemo vas ostaviti same – doći ćemo i boriti se s Vama !!!!

1. Udruga HVIDR-a Zadar

2. USDR ”Poskoci” Zadar

3. Udruga Roditelja Poginulih Branitelja DR ZŽ

4. Udruga maloljetnih dragovoljaca DR ZŽ

5. UDBDR – Pridraga

6. UDBDR – Podgradina

7. UHDDR – Škabrnja – SBŠ

8. UHBOPTSP Zadarske županije

9. Udruga veterana 4. Gardijske brigade ZŽ

10. Udruga Zadarskih Tenkista

11. Udruga veterana vojne policije SDR ZŽ

12. UP SG SOD ”D.T.Gavran” Zadar

13. Udruga ”Žene u Domovinskom ratu – Zadar”

14. Udruga dragovoljaca HRM – Zadar

15. Udruga ZAVJET PZŽ

16. Udruga Nezavisni dragovoljci Hrvatski PZŽ

17. Udruga HRVATSKI DOMOBRAN

18. UHDDR – Benkovac

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here