Otkrivena ploča s nazivom „Stube Dubravka Gregorina“

0
1469

Zagrebačka gradska četvrt Podsljeme donijela je odluku da se stube u naselju Mlinovi imenuju po hrvatskom branitelju, pripadniku 2. gardijske brigade Gromovi Dubravku Gregorinu. Uz mnogobrojna izaslanstva braniteljskih udruga, veterana Gromova, sugrađana i predstavnika Vijeća Gradske četvrti Podsljeme, dana 7. studenog na svečan način otkrivena je ploča s nazivom „Stube Dubravka Gregorina“.  Izaslanstvo URV 2. gbr Gromovi predvodio je predsjednik udruge Ivan Krupec koji se tom prigodom prisjetio i  evocirao uspomenu na Dubravka Gregorina.

Dubravko Gregurin, rođen je 10. listopada 1955. godine u Zagrebu od oca Josipa i majke Ivke. Završio je osnovnu školu. Prije rata radio je u MZ “Mlinovi” u Zagrebu. Sa suprugom Ljiljanom, kćeri Josipom i sinom Dubravkom živio je u Zagrebu kod roditelja.

U 2. gardijsku brigadu pristupio je  19. kolovoza 1991. godine. Nestao je tijekom akcije u mjestu Viduševac na banovini  30. rujna 1991. godine.

Odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata 1990.-1992., Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana. Posmrtno mu je dodijeljena brigadna “Zlatna plaketa Grom” i počasni čin narednika.

foto: F. Mlinarić

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here