Otkriven spomenik braniteljima u Komarevu i obilježen Dan 2. bojne Banijske oluje Gromova

0
1517

U sklopu obilježavanja Dana Grada Siska – Svetog Kvirina Biskupa nebeskog zaštitnika Grada, u Komarevu je 3. lipnja 2012. godine otkriveno spomen obilježje poginulim braniteljima u Domovinskom ratu na dijelu nekadašnje Sisačke bojišnice od Blinjskog Kuta do Komareva. U istoj prigodi Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ obilježila je i 21. obljetnicu osnivanja 2. pješačke bojne Banijske oluje 2. gardijske brigade Gromova.
U spomen na te dane i u počast poginulim hrvatskim braniteljima kojima je podignut spomenik svečano su se postrojili ratni veterani sviju postrojba koje su sudjelovale u obrani Komareva. Na otkrivenom spomen obilježju položili su vijence i zapalili svijeće: saborski zastupnik Zoran Vasić u ime Hrvatskog Sabora, pukovnik Ivan Grujić u ime Ministarstva branitelja, predsjednik Skupštine Sisačko-moslavačke županije Željko Kardaš, gradonačelnik Grada Siska Darko Pintarić, predstavnici ratnih postrojba koje su sudjelovale u obrani Komareva, članovi obitelji poginulih branitelja i predstavnici ratnih veterana Gromova iz 2. pješačke bojne Banijske oluje.


Spomenik je blagoslovio župnik Komareva Blahomir Blagoš Prucha koji je u župnoj crkvi sv. Katarine predvodio i svetu misu zadušnicu za sve poginule branitelje.
Istoga dana održan je i memorijalni malonogometni turnir posvećen poginulim braniteljima. Natjecalo se u dvije kategorije. Kategorija Veterana Domovinskog rata i kategorija Mladih i djece poginulih branitelja. U kategoriji ratnih veterana prvo mjesto je osvojila Udruga branitelja policije, drugo mjesto Udruga branitelja Bošnjaka SMŽ a treće mjesto zauzela je Udruga branitelja Bošnjaka grada Siska. U kategoriji Mladih i djece poginulih branitelja prvo mjesto osvojili su „Mladi Gromovi“, drugo mjesto momčad „Furt Tomato“ a treće „Mladi sela Madžari“.


Povodom obilježavanja Dana 2. pb Banijske oluje 2. gbr, tijekom tri dana: 1., 2. i 3.lipnja 2012. godine održan je i tradicionalni memorijalni kuglački turnir „Dubravko Pukšec“, posvećen prvom poginulom Siščaninu Dubravku Pukšecu, pripadniku 2. pješačke bojne 2. gardijske brigade Gromovi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here