OSNOVANA ZAGREBAČKA PODRUŽNICA URV 2. GBR GROMOVI

0
1475

U četvrtak 28. svibnja 2015.g. udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi osnovala je svoju četvrtu podružnicu. Osnivački Zbor  Zagrebačke podružnica održan je u Velikoj Mlaki u prepunoj dvorani Vatrogasnog doma.  Sjedište podružnice biti će u Velikoj Gorici.

Na osnivačkom Zboru  nazočili su mnogobrojni dragi nam gosti, predstavnici braniteljskih udruga s područja Zagrebačke županije i Grada Velike Gorice. Zbor je uveličala izaslanica  župana  Zagrebačke  županije gospođa Snježana Žunec, te predstavnik MO Velika Mlaka gospodin M. Karažija.

Na samom početku Zbora odana je počast domovini intoniranjem himne RH a  minutom šutnje odana je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.  Prigodnim riječima nazočnima se obratio predsjednik URV 2. gbr Gromovi Željko Ćubela, iznio je riječi zahvale  inicijatorima koji su pokrenuli osnivanje Zagrebačke podružnice a posebno se zahvalio DVD-u Velika Mlaka što su udruzi ustupili svoj prostor za održavanje osnivačkog Zbora podružnice.

Osnivački Zbor vodio je gospodin Ivan Krupec kao predsjednik radnog predsjedništva a uz njega u radnom predsjedništvu bili su gospodin Mile Krišto i gospodin Željko Ćubela.

Za predsjednika zagrebačke podružnice  izabran je gospodin Boris Halužan, u Upravni odbor zagrebačke podružnice izabrani su; gospodin Dubravko Petrović, gospodin Gordan Galić, gospodin Željko Makek i gospodin Franjo Mlinarić.

Predsjednik radnog predsjedništva gospodin Ivan Krupec iznio je plan rada i financijski plan  podružnice za 2015.g. te su isti jednoglasno i usvojeni.

Izaslanica župan zagrebačke  županije gospođa Snježana Žunec čestitala je izabranom vodstvu udruge te se prigodnim riječima obratila nazočnima te iznijela osobitu radost što je nazočna ovom svečanom činu osnivačkog Zbora. Zagrebačka županije stoji na raspolaganju Gromovima i sva vrata su otvorena za hrvatske branitelje iznijela je izaslanica župana. Pozvala je na suradnju te da udruga priprema programe i javlja se na natječaje koje županija raspisuje svake godine te će zasigurno i županija pomoči u radu udruge. Prigodnim riječima i čestitkama izabranom vodstvu obratili su se i drugi predstavnici udruga i MO Velika Mlaka. Zbor je protekao u ugodnoj atmosferi, poslije Zbora upriličena je zajednička večera za sve sudionike Zbora  te druženje veterana Gromova s gostima.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here