Okupili se veterani Voda veze 2. gbr Gromovi

0
1617

Dana 14. lipnja 2017. godine pripadnici Voda veze 2. gbr „GROMOVI“ okupili su se u restoranu „Pelegrin“ u Zagrebu gdje su organizirali prvo okupljanje uz prigodnu zajedničku večeru od osnivanja Voda veze.

Planirano okupljanje ratnih pripadnika provedeno je u sklopu ustrojavanja postrojbe Voda veze u sastavu 2. gbr „GROMOVI“.

Okupljenim pripadnicima nakon odavanja počasti svim hrvatskim braniteljima i umrlim pripadnicima Voda veze obratio se ratni zapovjednik Voda veze umirovljeni bojnik Zvonko Beronić.

U obraćanju je istaknuo važnost okupljanja kako bi se održali uspomene na zajednički život i rad u postrojbi, navedeno okupljanje je prvo nakon završetka Domovinskog rata kada su pojedinci nastavili svoje vojne karijere do svojih umirovljenja.

Kako smo se razišli na više strana sa nekima nismo ostali u kontaktu te ćemo iste do sljedećeg okupljanja pronaći i pozvati, te je vidljivo da je ponovno okupljanje i susret pojedinaca nakon dvadeset i više godina bio izrazito upečatljiv uz prisjećanja na dane provedene zajedno u postrojbi.

Od samog ustrojavanja 2. gbr „GROMOVI“ nalazi se i Vod veze koji se u samom početku uz nedostatak tehnike pokazao svojom domišljatošću i improvizaciji te sudjelovanjem u svim operacijama potpore i uspostave veze za potrebe 2. gbr Gromovi.

Nadalje mora se istaknut da je Vod veze je bila okosnica novih postrojbi nakon preustroja kada je iz Voda veze nastala Satnija veze i Vod elektroničkog djelovanja gdje su za zapovjednike postavljeni najkvalitetnije osobe što se i u konačnici pokazalo tijekom svih borbenih aktivnosti u Domovinskom ratu.

Kao zaključak od strane svih nazočnih istaknuta je želja za nastavkom okupljanja i obilježavanja Dana postrojbe Voda veze u narednom razdoblju.

U opuštenom i prijateljskom okružju stari prijatelji prisjetili su se svojih ratnih puteva te je svaki pojedinačno ispričao svoju životnu priču nakon Domovinskog rata.

Ratni zapovjednik Voda veze moli sve pripadnike koji su bili u postroji Voda veze, a iste nije uspio kontaktirat da se jave na telefonski broj 095 72 67 679 kako bi iste mogli u narednom razdoblju kontaktirati i pozvati na sljedeće okupljanje.

tekst/foto: T. Tomičić

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here