Održana tribina „Zdravstveno stanje hrvatskih branitelja“

0
2099

U subotu 17.prosinca u Sisku u  organizaciji Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi, podružnice Sisačko-moslavačke županije a pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije održana je  tribina “ Zdravstveno stanje hrvatskih branitelja“.

Kako bi se braniteljska populacija informirala o uzrocima i bolestima koje najčešće pogađaju hrvatske branitelje, te prevenciju istih bolesti organizirana je ova tribina.

Predavači na tribini bili su ratni liječnici 2. gbr Gromovi; prof. doc.dr.sc. Vedran Ćorić vrsni hrvatski kardiokirurg i dr. med. Tonći Soža. Obojica liječnika imaju višegodišnja iskustava u radu s braniteljskom populacijom.

Prof. doc.dr.sc. Vedran Ćorić osvrnuo se na  kardiovaskularne bolesti i bolesti srca, te u poučnom predavanju osvrnuo se na preventivu kod bolesti srca. Dr.med. Tonći Soža održao je predavanje o najčešćim oboljenjima koja se pojavljuju u braniteljskoj populaciji. Upoznao je nazočne o novoj nacionalnoj strategiji vezano za zdravstveno stanje hrvatskih branitelja a koje će provoditi Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Udruga je prof. doc.dr.sc. Vedranu Ćoriću i dr.med. Tonćiju Soži u znak zahvale za sve ono što čine kroz svoj rad za hrvatske branitelje darovala Monografiju 2. gardijske brigade Gromovi.

Kako bi se hrvatski branitelji dobili korisne informacije vezano za zdravstvene probleme a kojih je nažalost u toj populaciji sve više, Udruga ratnih veterana 2. gbr Gromovi nastojat će i u narednom periodu organizirati još ovakvih tribina.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here