Održana promocija knjige “Od Osijeka do Santiago de Compostele”

0
260

Knjiga “Od Osijeka do Santiago de Compostele” donosi životnu i hodočasničku priču Ivice I Biljane, dvoje jednostavnih ljudi koji su se odlučili na sasvim neobičan pothvat. Propješačili su gotovo 3300 kilometara od svojega doma u Osijeku do Svetišta sv. Jakova. Na tome putu, prolazeći brojne pustolovine, upoznajući nove i srećući neke poznate ljude, pričaju priču o naporima i ljubavi koja je potrebna kako bismo ishodali svoj Put života.

Knjiga obiluje brojnim epizodama, anegdotama, prekrasnim fotografijama prirode i susreta, ali i vrlo korisnim savjetima za sve one koji će se upustiti u avanturu zvanu „Camino“. A za one koji će iz udobnosti svojega doma prolaziti Put s Ivicom i Biljanom, knjiga će ponuditi prekrasne i žive scene gradova, ljudi, svetišta i osobnih priča koje su nadasve inspirirajuće.

Ivica Miložić – Miža, rođen je 1971.godine u Osijeku. Srednju obrtničku školu i Teološki fakultet završio je u Osijeku, stekavši zvanje teologa. Otac je četvero djece. Gorljivi je zagovornik hodanja, planinarenja i boravka u prirodi. Svoju karijeru započeo je kao dragovoljac Domovinskog rata u Hrvatskoj vojsci. Nakon skoro trideset godina provedenih u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske otišao je kao viši časnik (bojnik) u mirovinu. U svojoj uspješnoj vojnoj karijeri stekao je više odlikovanja, spomenica, diploma civilnih i vojnih učilišta te plaketa i zahvalnica za svoj rad u stvaranju i razvoju Oružanih snaga Republike Hrvatske. Dugo se godina bavio planinarstvom, bio planinarski vodič društvenih izleta, te aktivno sudjelovao u radu planinarskih društava i Stanice planinarskih vodiča Slavonije.

Biljana Brdar rođena je 1967. godine u Đakovu, ali od treće godine živi u Osijeku. Završila je glazbenu i srednju kemijsku školu te Prehrambeno – tehnološki fakultet u Osijeku. Cijeli radni vijek provela je u financijama velike distribucijske tvrtke. Majka je dviju kćeri. Aktivna je planinarka i hodačica na duge staze, ljubiteljica prirode, putovanja i plesa. Zagovornica je zdravog i aktivnog života.

Oboje su dugogodišnji članovi Planinarskog društva Zanatlija iz Osijeka i nositelji najvišeg priznanja Hrvatskog planinarskog saveza. Do sada su isplaninarili sve najviše vrhove Republike Hrvatske i ishodali tri Camina: Camino Frances (2018.), Camino Primitivo (2019.) I Camino del Norte od kuće iz Osijeka (2022.).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here