Održana primopredaja između 19. i 20. HRVCON-a ISAF

0
1288

U kampu Warehouse u Kabulu, Afganistan, danas 12. rujna 2012. godine održana je primopredaja između 19. i 20. hrvatskog kontingenta u operaciji ISAF te dodjela NATO medalja pripadnicima 19. HRVCON-a.

Primopredaji su nazočili zamjenik zapovjednika Regionalnog zapovjedništva Capital turski brigadir Bedirhan Koc, afganistanski brigadni general Sayed Ahmad Shah te predstavnici nacionalnih kontingenata Francuske, Njemačke, Portugala, Mađarske, Bugarske, Belgije, kao i brojni drugi visoki uzvanici.

Predavajući hrvatsku zastavu zapovjedniku 20. HRVCON-a brigadiru Željku Dadiću, zapovjednik 19. HRVCON-a brigadir Tomislav Galić istaknuo je kako je ovaj kontingent ostvario vrhunske rezultate te kako se nada da će jubilarni 20. HRVCON ISAF nastaviti sa njihovim stopama pridonoseći tako i nadalje ugledu koji Republika Hrvatska ima u Afganistanu i cjelokupnoj međunarodnoj zajednici.

Pozdravljajući pripadnike hrvatskih kontingenata u operaciji ISAF brigadir Koc istaknuo je važnost hrvatskog angažmana, zahvalivši se na profesionalnom pristupu i predanosti u obavljanju zadaća u Regionalnom zapovjedništvu Capital.
Zahvaljujući na naporima koji pripadnici HRVCON-a u operaciji ISAF ulažu u obuku afganistanskih snaga sigurnosti, brigadni general Sayed Ahmad Shah istaknuo je kako Afganistan poštuje napore međunarodne zajednice u izgradnji afganistanske vojske i policije, posebno istaknuvši doprinos vojne policije.

Pozdravljajući nazočne, zapovjednik 20. HRVCON-a brigadir Željko Dadić je rekao kako je 19. HRVCON visoko podigao ljestvicu no da će pripadnici novoga kontingenta dati svoj maksimum te zajedničkim naporima i trudom nastaviti stazama koje su prethodnici utabali te im zaželio sretan povratak u Domovinu.

U sklopu svečanosti pripadnicima 19. HRVCON-a koji po prvi puta sudjeluju u operaciji ISAF dodijeljene su NATO medalje, a iste je pripadnicima uručio zamjenik zapovjednika RC Capital, turski brigadir Koc.

http://www.morh.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here