Održana izvještajna i izborna skupština Udruge Crne mambe

0
1602

U subotu, 16. veljače u Dugom Selu s početkom u 17. sati, u dvorani NK Dugo Selo održana je redovna izvještajna skupština Udruge Crne mambe, udruge koja okuplja ratne veterane 2. gardijske brigade „Gromovi“ iz njene 1. pješačke bojne „Crne mambe“.

Iz podnesenog godišnjeg izvješća dosadašnjeg predsjednika udruge Ivice Šafarića vidljiv je ne samo prošlogodišnji, nego i kontinuirani dugogodišnji rad ove vrijedne braniteljske udruge. Mnogobrojni programi i akcije Gromova iz Udruge Crne mambe odavno su poznati ne samo braniteljskoj populaciji, nego i široj društvenoj i lokalnoj zajednici.

Na skupštini su nazočili gradonačelnik Grada Dugog Sela Vlado Kruhak i dogradonačelnik Ivan Gereci. „Zadovoljstvo mi je da smo uvijek skupa s braniteljima, onima koji su zaslužni za slobodu Hrvatske a posebno s vama iz 2. gardijske brigade Gromova, Crnim mambama. Drago mi je što vam Grad može bar malo pomoći i pridonijeti u tome da se ne zaborave vrijednosti za koje ste se borili, za Domovinu“ naglasio je gradonačelnik Vlado Kruhak. Crne mambe je ispred Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ pozdravio tajnik Ivan Krupec. U pozdravnom govoru istaknuo je dugogodišnju angažiranost  vodstva udruge, ali i svih članova na hvalevrijednim projektima koje udruga provodi. Također je naglasio kako je zadnjih pet godina mnogo učinjeno i na zajedničkim aktivnostima obiju udruga izrazivši zahvalnost na suradnji.

Ivica Šafarić – Ninja je u ime udruge uručio plakete petorici istaknutih veterana u operaciji Maslenica, kao i onima koji su pridonijeli radu udruge. Posmrtno su plakete dodijeljene umrlim veteranima i dragovoljcima Peri Ojvanu i Radi Rašiću.

Plaketa za višegodišnju suradnju i pomoć uručena je i gradonačelniku Vladi Kruhaku, a dobili su je i dožupan Zagrebačke županije Rudolf Vujević, te načelnik Općine Novigrad Joso Klapan i ravnatelj OŠ Novigrad, Joso Radošević a bile su im uručene u Novigradu na obilježavanju akcije „Maslenica“.

Skupština udruge je izabrala novo vodstvo. Za predsjednika je izabran Ivica Mužić, a tajnika Zdenko Juričan.  Predsjedništvo udruge čine: Mile Brkić, Boris Jacović, Željko Cerovečki, Duško Mihotić, Anđelko Vižintin i Zdenko Juričan. Nadzorni odbor: Ivica Šafarić, Emil Majstorović i Josip Brebrić. Sud časti: Ivica Kozjak, Ivica Kezić i Tihomir Frljužec.

Dosadašnji predsjednik Ivica Šafarić – Ninja zahvalio se svima na uspješnoj suradnji i pomoći koju su njemu, ali i cijeloj udruzi pružali sve ove godine i zaželio uspjeh novom vodstvu. Novi predsjednik Ivica Mužić istaknuo je kako mu je čast što je izabran, i da će svi zajedno dati sve od sebe kako bi nastavili uspješan rad koji je od osnivanja Udruge vodio Ivica Šafarić. Na izboru se zahvalio i novoizabrani tajnik Zdenko Juričan zahvalivši prijašnjem vodstvu na svemu učinjenom za Udrugu. Također obavijestio je kako će Udruga prijeći u nove prostore dobivene na korištenje od Grada Zagreba, Društveni dom Donji Miroševec u Gornjoj Dubravi, najavivši dežurstvo u prostorijama, okrupljavanje članstva, rad mrežne stranice udruge  i skore humanitarne aktivnosti.

Na kraju su se dosadašnjem predsjedniku i članovima tijela udruge zahvalili na uspješnoj suradnji Damir Mesić, predsjednik Udruge HVIDR-a Dugo Selo i Stjepan Domjanić ispred URV 2. gbr „Gromovi“, ujedno čestitavši novom vodstvu na izboru te im izrazivši spremnosti na daljnju potporu i suradnju.

Ivici Šafariću – Ninji je novo vodstvo uručilo plaketu udruge u znak zahvalnosti za višegodišnje vodstvo, trud, upornost i davanje samoga sebe za cijelu udrugu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here