Održana glazbeno scenska predstava „ Bitka za Vukovar – Kako smo branili grad i Hrvatsku“

U organizaciji Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi, podružnice Sisačko-moslavačke županije u Sisku 27. veljače u „Kazalištu 21“ održana je glazbeno scenska  predstava “Bitka za Vukovar – Kako smo branili grad i Hrvatsku“ autora Damira Plavšića i Damira Markuša.

Uz predstavu održana je i  promocija knjiga: „Ne plaći moj dobri anđele“ autora Damira Plavšića i „58 HOS u obrani Vukovara i Bogdanovaca“ autora Damira Markuša. U glazbeno scenskom prikazu sudjelovao je KUD „Hrastovačka gora“  iz Hrastovice te  djeca OŠ „Mato Lovrak“ iz Petrinje.

Uz hrvatske branitelje i predstavnike udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavi su nazočili Sisački biskup Vlado Košić, kancelar sisačke biskupije Marko Cvitkušić, dopredsjednik gradskog vijeća Grada Siska Ivica Rendulić, Darko Srbljanin pročelnik upravnog  odjel za zdravstvo, socijalnu  skrb i branitelje Smž-e.

Uvodni pozdravni govor održao je dopredsjednik URV 2. gbr Gromovi Nenad Bužanić, a na kraju programa prigodnim riječima obratio se biskup Košić, iznijevši važnost prenošenja istine o Domovinskom ratu na mlade generacije.

Pokrovitelj ovog događanja bio je Grad Sisak i Dom kulture „Kristalna kocka vedrine“ Sisak.

Foto: fb-Damir Badanjak