Održan redovni izvještajno-izborni Zbor URV 2. gbr Gromovi Podružnice Sisačko-moslavačke županije

0
1069

U Sisku je  23. siječnja 2015.g.  održan redovni izvještajno-izborni Zbor Podružnice Sisačko-moslavačke županije.  Zbor i druženje veterana Gromova i gostiju održani su popodnevnim satima u prostoru SRC „Sisak“.

Predsjednik podružnice Davor Smuđ podnio je izvješće o radu podružnice za 2014.g., rizničar Enver Mustafović podnio je izvješće o financijskom poslovanju podružnice u 2014.g. Tajnik podružnice iznio je prijedlog rada i financijskog plana  za 2015.g. kojega je izradio Upravni odbor podružnice. Podnesena izvješća i prijedlozi rada i plan financija za 2015.g.  su jednoglasno usvojeni od strane Zbora. Predsjednik podružnice zahvalio se svim članovima podružnice na radu i potpori u 2014.g., te se isto tako zahvalio svim onima koji su financijski  pomogli rad podružnice.

S obzirom na to da je ovo bio i izborni Zbor članovi podružnice izabrali su novo vodstvo podružnice na mandat sljedeće četiri godine. Za novog predsjednika podružnice izabran je Nenad Bužanić, za dopredsjednika izabran je Krunoslav Došen, za tajnika izabran je Branko Kolarić, za rizničara izabran je Ivica Jezdec te za člana upravnog odbora izabran je Srečko Letica. Na zboru su isto tako izabrani i delegati za Zbor središnjice koji predstoji u narednom vremenu.

Zboru je nazočio Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji je pozdravio veterane Gromova prigodnim riječima te kazao „Znao sam riječ da ću uvijek biti uz Vas i tu ću riječ održati. Znao sam gdje mi je mjesto u devedesetima, znam gdje mi je mjesto danas. I to se mjesto nije mijenjalo! Mislima i srcem smo s braniteljima u Savskoj te se nadam da će i nova predsjednica Republike Hrvatske, nova zapovjednica Oružanih snaga imati više sluha i da će izvršiti pritisak sa svoje strane na Vladu, na premijera, na ministra, koji na žalost vodi ministarstvo bez branitelja“. Skupu je bio nazočan i predsjednik Urv 2. gbr Gromovi Podružnice Karlovačke županije Milan Valentić s suradnicima. Isto tako skupu su nazočili i predstavnici braniteljskih udruga; Udruge hrvatskih branitelja domovinskog rata policije, udruge HVIDR-e grada Siska, UDVDR ogranak Sisak, udruge branitelja općine Martinska Ves. Predstavnici udruga obratili su se prigodnim riječima i čestitali novo izabranom vodstvu podružnice. Skupu se  obratio i ratni zapovjednik Gromova general Drago Matanović, zahvalio se dosadašnjem vodstvu podružnice te poželio mnogo uspjeha novom vodstvu podružnice u daljnjem radu podružnice.

Novi predsjednik podružnice Nenad Bužanić zahvalio se na povjerenju koje je dobio od članova podružnice kao i povjerenju članovima upravnog odbora koje je on predložio. Isto tako zahvalio se starom predsjedniku Davoru Smuđu i članovima starog upravnog odbora na njihovom radu i doprinosu koji su oni dali u proteklom vremenu. Nenad Bužanić iznio je da će se zalagati da podružnica i dalje kontinuirano radi na boljitku za svakog člana podružnice, da će se provoditi njegovanje tradicije 2. gbr Gromovi, kao i njegovanje i čuvanje spomena na sve naše poginule suborce Gromove.

Tekst: Branko Kolarić

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here