Održan redovni izvještajni Zbor Gromova Podružnice Sisačko-moslavačke županije (Foto, video)

0
1084

U četvrtak 16. siječnja 2014. godine u sisačkom „Kazalištu 21“ održan je redovni izvještajni Zbor Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi Podružnice Sisačko-moslavačke županije.  Zboru se odazvalo oko stotinu članova Udruge i gostiju. Podružnica je u prošloj godini financijski pozitivno poslovala. Uz plaćanje članarina koje je iznosilo 72 % te dotacija Sisačko-moslavačke županije i Grada Siska sukladno podnesenim projektima, podružnica udruge podmirila je sve financijske obveze sukladno planu rada za 2013. godinu. Financijsko izvješće podnio je rizničar Enver Mustafović. Izvješće o radu u prošloj godini iznio je predsjednik podružnice Davor Smuđ. Podružnica je sudjelovala u svim programima i aktivnostima udruge, a u mnogima je bila i nositelj provedbe. Tijekom prošle godine sudjelovali su u obrani od poplava, u obilježavanju svih planiranih obljetnica postrojbi Brigade te akcija i bitaka, na više športskih memorijalnih turnira, susreta branitelja, dana branitelja Grada Siska i Sisačko-moslavačke županije, kulturnim događanjima („Keltska noć“), promociji knjiga, obilascima grobova poginulih Gromova i posjeta članovima njihovih obitelji, obnovi spomen obilježja u Brđani Cesti, na vjerskim događajima i mnogim drugim aktivnostima. Tajnik podružnice Branko Kolarić predstavio je plan rada za 2014. godinu. Uz redovite aktivnosti i projekte Podružnica ove godine planira podići spomen ploču Gromu Dubravku Pukšecu, prvom poginulom siščaninu u Domovinskom ratu i uvrstiti ga na „popis“ zaslužnih građana grada Siska. Sva podnesena izvješća i planovi jednoglasno su prihvaćeni od članova Zbora podružnice. Zbor je odredio i 12 delegata koji će sudjelovati na predstojećem redovnom izvještajnom Zboru URV 2. gbr Gromovi u Zagrebu.

Zbor podružnice Gromova pozdravili su gosti iz braniteljskih udruga: HVIDR-a Grada Siska, Udruga hrvatskih branitelja domovinskog rata policije SMŽ i Grada Siska, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata- ogranak Sisak i Podružnice SMŽ. Svi gosti, predsjednici ili predstavnici udruga istaknuli su dobru suradnju s Gromovima i zaželjeli im uspjeh u radu. Ispred Sisačko moslavačke županije i županice, dožupan Zdenko Vahovec je pozdravio Gromove i u svome obraćanju potvrdio jasnu određenost Sisačko-moslavačke županije, koja je prva u Hrvatskoj proglasila Dan hrvatskih branitelja SMŽ, ka čuvanju čvrstih veza s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i braniteljskom populacijom: „Naša su vrata za branitelje uvijek otvorena!“.

“Trebamo svi biti ponosni na Vas, zvati se Gromom u ona ratna vremena bila je čast, a i danas je, a nadam se i uvijek. U vama vidimo partnere s kojima ćemo razgovarati o svim problemima koji vas tište, i partnere koji će zajedno s nama raditi na razvoju i boljitku života Sisačko-moslavačke županije – istaknuo je zamjenik županice Vahovec.

Ispred Upravnog odbora Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ pozdravnim govorom obratio se dopredsjednik udruge Željko Ćubela koji je istaknuo veliku brojnost članova ove podružnice Gromova i njen nezamjenjiv doprinos u cjelokupnom radu Udruge. Također je istaknuo da Gromovi trebaju biti vrjednovani i ne dopustiti nikome omalovažavanje njihovoga doprinosa. Na kraju se Zboru Gromova Sisačko-moslavačke županije obratio i ratni zapovjednik brigade, brigadni general Drago Matanović koji je istaknuo važnost prepoznatljivosti Gromova kao subjekta u Gradu Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji, kao što je to bilo i u ratu. General je istaknuo i važnost njegovanja zajedništva i prijateljstva svih Gromova i izrazio nadu u još veću brojnost članstva udruge.

Nakon službenoga dijela uslijedilo je druženje Gromova i gostiju.

 

Video:

 

Fotogalerija:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here