Održan redovni godišnji izvještajni i izborni Zbor URV 2.GBR “GROMOVI” podružnice Karlovačke županije

0
1103

Dana 21. prosinca 2019., u DVD Belajske Poljice, opć. Barilović, URV 2.gbr. „Gromovi“ Karlovačke podružnice, održala je svoj redovni izvještajni zbor za 2019., te Izborni za mandatno razdoblje 2020./2023.godina.

Zbor je počeo izvedbom hrvatske himne te minutom tišine za sve poginule, umrle i nestale Gromove, te sve hrvatske branitelje. Nakon toga predsjednik podružnice g. Valentić je pozvao radno predsjedništvo, da zauzme svoje pozicije. Zbor je kao predsjednik vodio g. Ivica Batarilović.

Nakon toga predložena su i druga tijela da bi zbor mogao funkcionirati; zapisničar, ovjerovitelji zapisnika te verifikacijska komisija. Svi predloženi članovi su jednoglasno usvojeni. Nakon što je pročitan dnevni red, g. R. Neralić je ispred verif. komisije utvrdio da se na zboru nalazi dovoljan broj članova da bi zbor mogao nastaviti s radom.

Nakon toga je g.M. Valentić podnio izvješće o radu podružnice u 2019., a g. D. Mataija financijsko izvješće. Oba izvješća su jednoglasno prihvaćena. Potom je predsjednik zbora g. Batarilović dao razrješnicu predsjedniku i članovima UO. Pristupilo se biranju novog predsjednika gdje je jednoglasno izabran stari predsjednik g. Milan Valentić, koji je potom izabrao novi-stari UO proširen još za dva člana (ukupno 15). Nakon što je izabran g. Valentić je održao kratki govor te se zahvalio svima na novom mandatu i zaželio sretne nadolazeće blagdane svima nazočnima, a tajnik D. Marčić pročitao je prijedlog plana rada za 2020.g.

Predsjednik URV 2. gbr. Gromovi, g. Ivan Krupec, obratio se nazočnima te zaželio puno uspjeha u radu podružnice u narednom razdoblju, govorio je i o projektima koje udruga planira, te da se ne zaboravi na žrtvu dom. rata.

Nakon g. Krupeca, zboru su se redom obraćali g. Jadranka Golubić, izaslanica župana karl. županije, g. I. Mrzljak, dogradonačelnik grada Karlovca, te predstavnici braniteljskih udruga g. I. Benić (137.brg.), g. I. Knezović (Tigrovi), g. N. Bakale (110.brg.) i g. N. Alić (sat. Rebels). Svi oni su zahvalili na pozivu, pohvalili rad udruge kao i dobru međusobnu suradnju te čestitali novom predsjedniku i zaželili sretne nadolazeće blagdane. Na kraju je predsjednik Zbora gardijskih postrojbi i spec. policije g. K. Maretić održao poduži govor govoreći tome kako treba pomoći braniteljima, zaštiti dignitet dom. rata, dostojno obilježiti sve akcije vezane za dom. rat, ići na lijež. preglede itd..

Predstavnici zagorske podružnice Gromova te udruge Tigrovi uručili su prigodne poklone karlovačkoj podružnici.

Ispred podružnice uručena su priznanja Općoj bolnici za produženo liječenje Duga Resa, koji je primila zam. ravnatelja g. J. Golubić, za sve što čine za branitelje te URV satnije „Rebels“ iz Karlovca.

Zbor su svojim prisustvom uveličali dopredsjednica županijske skupštine karl. županije g. J. Golubić, dogradonačelnik g. Karlovca g. I. Mrzljak, ravnateljica srednje škole Duga Resa g. M. Draganjac, te braniteljske udruge „Tigrovi“, 110.brg., 137.brg., satnije „Rebels“ te SJP Ogulin. Po završetku svečanog dijela pripremljen je skroman domjenak za sve prisutne.

TEKST: Dražen Marčić

FOTO: Franjo Mlinarić

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here