Održan Memorijalni nogometni turnir „Stjepan Hrvojić-Pepo“

0
1534

U organizaciji ŠNK Hajduk Sela a pod pokroviteljstvom Grada Siska  i ove godine je 6. kolovoza održan Memorijalni nogometni turnir „Stjepan Hrvojić-Pepo“ na nogometnom  igralištu u Selima. Turnir je posvećen poginulom pripadniku 2. pb „Banijska oluja“ 2. gardijske brigade Gromovi te mještaninu Sela. Prije turnira u crkvi sv. Marije Magdalene u Selima služena je Sveta Misa za pokojnog Stjepana a nakon mise izaslanstva su  položila cvijeće i zapalile svijeće na grob Stjepana Hrvojića. Na turniru su sudjelovale nogometne ekipe: NK Mladost Greda, NK Petrovec Petrovec, NK Zrinski Odra i NK Hajduk Sela.

Prije početka revijalne utakmice odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, a prigodno su se obratili domačini turnira predsjednik NK Hajduk Sela gospodin Branko Majcan, predsjednik MO Sela gospodin Ivica Capek, tajnik URV 2. gbr Gromovi Branko Kolarić i zamjenik gradonačelnice Grada Siska gospodin Ivica Rendulić. Revijalnu utakmicu odigrala je ekipa veterana NK Hajduk Sela i ekipa veterana URV 2. gbr Gromovi. Nakon sportskog nadmetanja rezultat je bio 2:1 u korist  ekipe veterana NK Hajduk Sela.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bojnik STJEPAN HRVOJIĆ

 Stjepan Hrvojić  rođen je 21. studenog 1963. godine u Sisku. Živio je u Selima s ocem Josipom i majkom Maricom. Osnovnu školu završio je u Selima, a srednju u Sisku.  Nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja zapošljava se u drvoprerađivačkoj tvornici “Finel” Petrinja gdje je radio od 1980. godine do 1990. godine.  Iznimno je volio  sport a ponajviše nogomet, koji je aktivno igrao.Kada se 1990.g. veliko srpska agresija nadvila nad domovinu Hrvatsku Stjepan je   dragovoljno  pristupio  u pričuvni sastav MUP-a RH a po osnivanju jedinice za posebne namjene PU Sisak početkom 1991. godine postaje njen djelatnik.Osnivanjem postrojbi ZNG RH Sisku 05. lipnja 1991. godine Stjepan  postaje pripadnik 2. A brigade ZNG-e „Gromovi“,  2. pješačke bojne „Banijska oluja“ i biva postavljen za zapovjednika 2. Voda u  3. Pješačkoj  satniji.Svoja prva bojna iskustva Stjepan stječe na bojišnicama Banovine (Glina, Kozibrod, Blinjski Kut, Sunja),.  Nastavkom veliko srpske agresije na domovinu Hrvatsku Stjepan sudjeluje na bojištima bosanske Posavine, Dubrovnika, zadarskom i novigradskom bojištu, ličkom bojištu  i operaciji Oluja. Tijekom bojevih akcija na bojišnicama pokazao se kao hrabar, pouzdan  i odlučan borac.  Kod svojih suboraca uživao je povjerenje, ugled i poštovanje a prema svojim suborcima odnosio se vrlo profesionalno  i korektno. Zbog njegovog zalaganja i vještina koje je posjedovao 1992.g. postavljen je za Pomoćnika zapovjednika za Političku djelatnost u 3.ps/2.pb, a 01. studenog 1993. godine postavljen je na dužnost Pomoćnika zapovjednika 2. pb bojne za Političku djelatnost. Svoj mladi  život položio je na oltar Domovine već prvog dana VRO „Oluja“ 04. kolovoza 1995. godine u  Koloniji nadomak Petrinje.

Stjepan je za svoj doprinos u Domovinskom ratu više je puta nagrađivan, pohvaljivan od nadređenih zapovjedništava. Odlikovan  je  Redom kneza Domagoja s ogrlicom, Spomenicom Domovinskog rata 1990-1992,  Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana. Posmrtno mu je dodijeljen čin bojnika.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here