Održan izvještajni zbor URV 2. gbr Gromovi Podružnice Sisačko-moslavačke županije

U petak, 28. prosinca 2012. godine je u Sisku Podružnica Sisačko-moslavačke županije Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ održala redovni izvještajni Zbor i prigodno blagdansko druženje svojih članova i gostiju. Zbor i druženje održani su u večernjim satima u Domu MO Galdovo Kaptolsko u Ulici Vladimira Logomerca (Tomčev put) u Sisku.

Umirovljeni bojnik Davor Smuđ, predsjednik Podružnice Gromova SMŽ podnio je izvješće o radu za 2012. godinu, te prijedlog rada Podružnice kojega je predložio Upravni odbor Podružnice udruge. Izvješće o financijskom poslovanju podnio je rizničar Enver Mustafović. Sva su izvješća jednoglasno prihvaćena kao i prijedlog plana rada za 2013. godinu. Smuđ se zahvalio svim članovima Udruge na angažmanu u provedbi aktivnosti kao i svim institucijama i Udrugama koje tijekom svih proteklih godina nesebično podupiru i pomažu rad ove podružnice Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“.

Na kraju Zbora nazočne je u ime Upravnog odbora URV 2. gbr Gromovi i predsjednika Udruge pozdravio umirovljeni brigadir Stjepan Domjanić. Čestitavši nazočnima Božić i Novu Godinu Domjanić je izrazio zadovoljstvo podnesenim izvješćima Podružnice, pohvalio rad ove podružnice Gromova i zaželio uspješne rezultate u radu i u 2013. godini.

Skupu je nazočio član Savjeta za branitelje ministra branitelja u Vladi RH i član Savjeta za pitanja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata u Sisačko-moslavačkoj županiji umirovljeni pukovnik Ivica Pandža – Orkan.

Nakon pozdrava i blagdanskih čestitki Orkan je istakao odličnu suradnju Županije i Podružnice SMŽ URV 2. gbr Gromova. Gromovi će i dalje imati punu potporu Županije u provedbi programa i aktivnosti. Županija i slijedeće godine neće rezati sredstva za braniteljske udruge istaknuo je Ivica Pandža.

Ispred Športske udruge „Tomčev put i prijatelji“ nazočne je pozdravio i čestitao božićne i novogodišnje blagdane predsjednik Udruge Josip Nauković, istaknuvši uspješnu suradnju u proteklom razdoblju. Nauković se zahvalio Gromovima, čiji je i sam član, na potpori u provedbi Memorijalnog nogometnog turnira „Dubravko Pukšec“, te pozvao Gromove na zajednička druženja članova obiju udruga u prostorima njihove Športske udruge.

Na kraju se svim članovima i gostima obratio ratni zapovjednik 2. gardijske brigade HV, brigadni general Drago Matanović. Nakon riječi pozdrava, čestitki, poticaja i zahvale članovima Udruge na uspješnoj provedbi mnogobrojnih i zahtjevnih programa tijekom godine, generalu Matanoviću je za braniteljsku Lovačku udrugu „Veteran“, čiji je također član, uručena Zahvalnica za nesebičnu pomoć i suradnju.