Održan izvještajni Zbor URV 2. gbr Gromovi Podružnice Karlovačke županije (Foto)

0
1313

Podružnica Karlovačke županije Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ održala je u petak, 14. ožujka 2014. godine u gradskoj vijećnici Grada Duge Rese redovni godišnji izvještajni Zbor podružnice. Da je doprinos u obrani Domovine 2. gardijske brigade „Gromovi“, posebice njene 3. pješačke bojne koja je prvoustrojena postrojba ZNG-a u Domovinskom ratu na području Karlovačke županije, ali i šire, i dalje pozitivno vrjednovan, kao i prepoznate aktivnosti Podružnice Gromova KŽ-e,  svjedoči veliki broj nazočnih braniteljskih udruga, obitelji poginulih branitelja, predstavnika gradskih i županijskih vlasti i drugih na ovom izvještajnom Zboru.

Zbor Gromova Karlovačke županije pozdravili su predsjednici ili predstavnici Udruge obitelji poginulih hrvatskih branitelja DR-a Karlovačke županije, Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Grada Karlovca, URV 1. gbr „Tigrovi“ Podružnice Karlovačke županije, Udruge 137. brigade ZNG/HV Duga Resa, Udruge pripadnika 129. brigade HV Karlovac, Hrvatskog časničkog zbora Karlovačke županije i Grada Duge Rese te Zbora udruga ratnih postrojbi DR-a Karlovačke županije. Zbor su svojom nazočnošću i obraćanjem uzveličali i predstavnici Udruge obitelji djece i osoba s poteškoćama u razvoju „Sunce“ Duga Resa, DVD-a Duga Resa, načelnik Policijske postaje Duga Resa Ivan Špehar, gradonačelnik Duge Rese Ivan Baršić, zamjenik župana Karlovačke županije Ivan Banjavčić, i nekadašnji zapovjednik 2. gardijske brigade „Gromovi“, umirovljeni brigadni general Josip Stojković.

Mnogobrojne članove Udruge i goste pozdravio je predsjednik Podružnice Milan Valentić koji se zahvalio svima na angažiranom i kontinuiranom radu u Udruzi u mnogobrojnim aktivnostima koje ova podružnica provodi.  Dodao je kako je podružnici pristupilo deset novih članova, dok ih je šestero preminulo. Zahvalio se na suradnji i potpori braniteljskim udrugama Karlovačke županije, gradonačelniku Duge Rese, Karlovačkoj županiji ali i svim pojedincima i drugim udrugama na uspješnoj suradnji i potpori u radu.

Zboru veterana Gromova podnijeta su godišnja izvješća tijela Podružnice Udruge koja su jednoglasno prihvaćena. Usvojen je plan rada za 2014. godinu.

Na izvještajnim Zboru nazočila je i većina članova Upravnoga odbora URV 2. gbr Gromovi, među kojima i ratni zapovjednici 3. pješačke bojne 2. gbr, umirovljeni pukovnici Slavko Franc i Ivan Mandić, tajnik Udruge Branko Kolarić, te predsjednik Podružnice Sisačko-moslavačke županije um. bojnik Davor Smuđ.

Predsjednik udruge, umirovljeni pukovnik Željko Ćubela pohvalio je rad ove podružnice i zahvalio se predsjedniku Valentiću i svim članovima na volonterstvu, osobnom angažmanu i nastojanjima u provedbi aktivnosti Udruge, a posebno na čuvanju stečevina i uspomena na doprinos 2. gardijske brigade „Gromovi“ u Domovinskom ratu i ne davanju zaborava žrtve poginulih pripadnika postrojbe.

Predsjednik Valentić je u ime Podružnice udruge pojedinačno pohvalio članove Upravnog odbora Podružnice, i nekoliko članova Udruge, te je uručio pisana priznanja i zahvalnice članovima Podružnice za doprinos u radu, zalaganje i postignute rezultate u protekloj godini, te zahvalnicu  voditeljici programa sjednice Zbora počasnoj članici Milani Dörma, kćeri poginulog pripadnika 2. gbr Gromovi Milana Dörme.

Nakon službenoga dijela programa gosti i članovi udruge nastavili su zajedničko druženje u prijateljskom ozračju uz okrjepu koju su pripremili domaćini.

 

Fotogalerija:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here