Održan izvještajni Zbor podružnice Karlovačke županije

0
1358

U Dugoj Resi 18. veljače održan je redovni izvještajni Zbor Karlovačke županije, Udruge ratnih veterana  2. gardijske brigade  Gromovi. Prije samog početka Zbora ispred Učeničkog doma kod spomenika poginulim Gromovima veterani Gromova zapalili su svijeću i odali počast svojim poginulim suborcima.

Himnom Republike Hrvatske i odavanjem počasti minutom tišine započeo je redovni izvještajni Zbor Karlovačke podružnice. Uvodnim pozdravnim govor Zbor je otvorio predsjednik podružnice Milan Valentić, a vođenje rada Zbora preuzeo je predsjednik radnog predsjedništva Ivica Batarilović s članovima Antom Hodakom i Rasemom Dorma.

Na Zboru su nazočili članovi obitelji poginulih Gromova, predsjednik Udruge Ivan Krupec s članovima Upravnog odbora udruge dopredsjednikom Nenadom Bužanićem, Borisom Halužanom, tajnikom Brankom Kolarićem, Krešimirem Maretićem, Dragutinom Kosom i predsjednikom Kluba OKB-a Damirom Maršanićem. Kao dragi gosti na Zboru su bili i predstavnici  iz prijateljskih braniteljskih udruga s područja karlovačke županije; 110. brigade, 129. brigade, 137. brigade, OMB-a te satnije „Rebelsi“.

Izvješće o radu Podružnice za  2016. godini, podnio je predsjednik podružnice Milan Valentić, dok je financijsko izvješće podnio rizničar Daniel Mataija. Oba izvješća su jednoglasno prihvaćena od strane zbora. Također Zbor je usvojio i Plan rada i financijskog plana za 2017. godinu. Isto tako Zbor je usvojio i novi Statut karlovačke podružnice.  Zbog zdravstvenih problema u obitelji  a na osobni zahtjev Frank Salaković razriješen je dužnosti člana u Upravnom odboru podružnice. Zbor je izabrao i tri nova člana Upravnog odbora:  dopredsjednika Željka Glavića, a za članove  Ivana Boljfetića i Damira Maćešića.

Zbog nesebične pomoći udruzi u očuvanju spomena na poginule Gromove, podružnica je u znak zahvale gospodinu Domagoju Gračanu i gospođi Debi Živčić poklonila dukse  s obilježjima udruge Gromova.

Na kraju Zbora prigodnim riječima nazočnima se obratio  predsjednik Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi  Ivan Krupec. Predsjednik je  pohvalio rad podružnice, zaželio da podružnica  i dalje uspješno i kvalitetno radi u provedbi svojih programa te da u tome ima potpunu potporu Upravnog odbora udruge.

Skupu su se također obratili i predstavnici braniteljskih udruga Ivo  Benić, Nikola Bakale,  Marijan Hrivat te Nikola Alić.

Po završetku zbora u ugodnoj atmosferi učeničkog doma uz prigodni domjenak nastavljeno je druženje Gromova i njihovih gostiju.

Foto: N.Bužanić, D. Mataija

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here