ODLUKOM PREDSJEDNIKA RH Tihomir Kundid iz Ivanca promaknut u čin general bojnika, ranije imenovan načelnikom stožera – zamjenikom zapovjednika Hrvatske kopnene vojske

1
3379

Tihomir Kundid je istaknuti hrvatski branitelj koji je tijekom Domovinskog rata bio pripadnik 2. Gardijske brigade Grom, gdje je obnašao broje odgovorne zapovjedne dužnosti, među kojima i onu zapovjednika Oklopne bojne

Predsjednik RH Zoran Milanović donio je na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, na prijedlog Ministarstva obrane, odluke o promicanjima i pohvalama za pripadnice i pripadnike Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Ukupno je promaknuto 136 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, a među njima je i Ivančanin Tihomir Kundid, koji je iz čina brigadnog generala promaknut u čin general bojnika.

Uz to, Milanović je ranije, u skladu sa Zakonom o obrani i Zakonom o službi u OS RH, na prijedlog načelnika Glavnog stožera i uz suglasnost potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, donio odluke o imenovanjima zamjenika načelnika Glavnog stožera, direktora Glavnog stožera, zapovjednika Hrvatske kopnene vojske, načelnika stožera – zamjenika zapovjednika Hrvatske kopnene vojske i zapovjednika Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, a Vlada je imenovala novog glavnog inspektora obrane.

Tako je načelnikom stožera – zamjenikom zapovjednika Hrvatske kopnene vojske imenovan general Tihomir Kundid, dotadašnji zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade.

Tihomir Kundid je istaknuti hrvatski branitelj koji je tijekom Domovinskog rata bio pripadnik 2. Gardijske brigade Grom, gdje je obnašao broje odgovorne zapovjedne dužnosti, među kojima i onu zapovjednika Oklopne bojne.

Nakon Domovinskog rata nastavio je uspješnu vojnu karijeru.

Među prvima Kundidu je promaknuće čestitao zastupnik donedavnog saziva Sabora Anđelko Stričak.

IZVOR: https://eivanec.com/odlukom-predsjednika-rh-tihomir-kundid-iz-ivanca-promaknut-u-cin-general-bojnika-ranije-imenovan-nacelnikom-stozera-zamjenikom-zapovjednika-hrvatske-kopnene-vojske/?fbclid=IwAR3jHJ95VKcTi8J7e7oOn54AD3J_IJ7cmTMG7f7QdEWrC5Hd_gHMvDHq2HE

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here