Obraćanje predsjednika udruge Ivana Krupeca i program obilježavanja 30. obljetnice ustrojavanja 2. gardijske brigade Gromovi

0
891

Poštovani Gromovi, dragi prijatelji,

približava nam se i naša 30. obljetnica ustrojavanja 2. gardijske brigade Gromovi te smo tim povodom organizirali niz aktivnosti.

Svjesni činjenice brojnih ograničenja uzrokovani pandemijom, svjesni činjenice da nam je Banovina razrušena, stoga upravo tamo, gdje je bilo naše domicilno bojište, idemo tom napaćenom hrvatskom narodu Banije reći da su Gromovi uvijek s njima.

Banovinu smo branili i oslobađali u ratu, Banovinu sada pomažemo obnoviti u miru poslije katastrofalnog potresa.

Dragi prijatelji Gromovi, nažalost ne možemo uputiti javni poziv za sve široke mase, nažalost moramo se pridržavati epidemioloških mjera no svakako ćemo se prisjetiti naših 208. Gromova koji su svoje živote utkali za slobodu koju mi danas dišemo.

Ne možemo Vas pozvati, no neka dođe tko može na otvorenje izložbe, otvorenje ulice 2. gbr Gromovi u Zagrebu, neka dođe u Glinu.

Mogu Vas pozvati i pozivam

Vas i molim da se u što većem broju odazovete na akcije dobrovoljnog darivanja krvi “U ratu i miru za narod svoj”.

Pozivam Vas na molitvu, da se na svetoj misi prisjetimo naše braće Gromova koji su položili svoj život, da se zahvalimo na današnjem danu.

Čestitam Vam 30 obljetnicu ustrojavanja 2. gardijske brigade i neka Vas čuva dragi Bog.

Jednom Grom, zauvijek Grom.

URV 2. gbr Gromovi

predsjednik

Ivan Krupec

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here