Obljetnica smrti ministra obrane Gojka Šuška

0
1011

Hrvatska država postoji već 23 godine. Općom nebrigom i ne planiranjem, zapostavili smo sjećanje na državne blagdane i na značajne ljude iz hrvatske povijesti.

No, za podsjetiti se, da se već 16 godina, Sv. Misom zadušnicom obilježava,  3. svibnja, godišnjica smrti ministra obrane Republike Hrvatske Gojka Šuška.

Gojko Šušak bio je ministar obrane u Vladi RH od 1991. do 1998. godine u najvažnijem razdoblju stvaranja i obrane od agresije Domovine Hrvatske.

Kako su mnogi do sada govorili: ” Ministar obrane Republike Hrvatske Gojko Šušak nije bio čovjek od velikih riječi, ali je bio čovjek od riječi.”

Hrvatski narod će ga pamtiti kao Ministra obrane, pobjedničke, Hrvatske vojske.

Sv. Misu organizira obitelj Šušak, uz nazočnost velikog broja hrvatskih branitelja.

Smatramo primjerenim, da i Republika Hrvatska, po uzoru na  demokratske i uređene državne sustave, oda primjerenu počast i iskaže zahvalnost na žrtvi za Domovinu, svim zaslužnim Hrvaticama i Hrvatima, a među njima je svakako Gojko Šušak, ministar obrane Republike Hrvatske, navodi se u priopćenju koje je tim povodom uputio klub veterana 148. brigade Hrvatske vojske.

Pozivamo članove Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ i ratne veterane 2. gbr na Sv. Misu zadušnicu, 3. svibnja 2014. godine, subota, u 18.00 sati u crkvu Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije, avenija Gojka Šuška 2, u zagrebačkoj Dubravi.

Zamoljeni od organizatora, pozivamo ratne veterane Gromove sukladno mogućnostima na sudjelovanje na Sv. Misi u vojnim odorama ili u nekom od obilježja URV 2. gbr „Gromovi“, odnosno 2. gardijske brigade „Gromovi“.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here