Obilježili smo rođendan blaženog Alojzija Stepinca

0
1147

 

Gromovi na proslavi rođendana blaženog Alojzija Stepinca i prve godišnjice postavljanja njegova spomenika pred katedralom Uzvišenja Sv. Križa, obilježeni su svečano u srijedu 8. svibnja u Sisku.
U organizaciji župe Budaševo i u suradnji s Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije program obilježavanja započeo je snimanjem 664. milenijske fotografije Šime Strikomana, zatim je održana i promocija glazbenog video spota pjesme „Blaženi Alojzije“. Ovu autorsku pjesmu izvode ovogodišnji prvopričesnici iz Budaševa, tekst je napisala učiteljica Ljiljana Slunjski, a pjesmu uglazbio Leon Pavlović.
Tom prigodom i svečano misno slavlje u katedrali predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s generalnim vikarom mons. Markom Cvitkušićem, župnikom iz Budaševa Krešimirom Bulićem i desetak svećenika.
Na početku homilije biskup je podsjetio na riječi pape sv. Ivana Pavla II. koji je rekao kako je Stepinac „najsvjetliji lik Crkve u hrvatskom narodu“. Biskup je istaknuo i kako njegovo svjetlo doista obasjava sve nas, sav naš narod jer je ostavio velik svijetli trag svojih dobrih djela po kojima je zavrijedio ne samo spomenike, nego i poštovanje čitavoga našeg hrvatskog naroda. „Drago mi je, mogu reći, što često vidim kako pred njegovim spomenikom na našem Trgu zastanu vjernici, prekriže se i pomole. To je znak da ga naši ljudi doživljavaju kao svijetli lik, kao sveca kojem se mole i u čiji se zagovor utječu“.
Ispred Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi, podružnice Sisačko-moslavačke županije  slavlju su prisustvovali Nenad Bužanić Predsjednik podružnice Sisačko-moslavačke županije, dvadesetak pripadnika podružnice kojima se pridružio također član udruge zamjenik načelnika GS OSRH general pukovnik Drago Matanović.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here