Obilježili smo 32. godišnjicu  ustrojstva 2.OMB Kornjača (25.10.1991.) i OKB 2. gbr Gromovi!!!

Ceremonija obilježavanja je počela polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomenika Rudolfu Perešinu! Zajednički vijenac i svječu zapalilo izaslanstvo URV 2.gbr Gromovi,klub OKB i župan Krapinsko Zagorski Željko Kolar, pa načelnik općine G.Stubica Jasmin Krizmanić s UBDR Sveti Juraj iz G.Stubice,posle njih ostale braniteljske udruge! Posle završetka ceremonije obilježavanja, molitvu je predvodio Don Branko Čagelj ….

U Sali posle Himne i minute tišine, predsjednik kluba OKB pozdravio sve  prisutne, Željka Kolara župana KZ, Jasmina Krizmanića načelnika općine G Stubica, tajnika UDVDR podružnice grada ZG Konrada Puškarića, ratnog zapovjednika oklopne bojne Veljka Novaka (Zeca),našeg predsjednika I. Krupeca, predsjednika ZG podružnice D.Petrovića isve prisutne.udruge.  UBDR Sveti Juraj G.Stubica, udrugu branitelja Pušća, udrugu HR vitezova 1991 Rugvica, UDDR Maruševec, udrugu vojne polije KZ županije, gradski ogranak UHDVR  grada Zaprešića, UHVDR Ivanić Grad i sve suborce i prijatelje iz raznih dana 2 OMB-a i OKB-a osobe ostale koji su došli.

Povjesnicu 2.OMB-OKB pročitala Gordana Šporčič članica kluba OKB. O klubu OKB-a održao je govor predsjednik kluba Damir Maršanić. Posle toga nazočnima obratio naš predsjednik I Krupec, načelnik općine G.Stubica Jasmin Krizmanić, (posle govora u znak zahvalnosti za dugogodišnju suradnju predsjednik kluba poklonio načelniku Krizmaniću  knjigu Gromova).

Prigodni govor je održao župan KZ Željko Kolar, prigodan poklon (sat udruge Pušća) klubu OKB i kratak govor(istaknuo dobru suradnju) održao predsjednik udruge HR branitelja Pušča Ivan Bosak! Nakon obračanja gostiju Molitvu prije domjenka  predvodio je vojni kapelan Don Branko Čagelj…Za kraj predsjednik kluba podijelio je zahvalnice županu,načelniku i svim prisutnim udrugama !!!

Tekst: Damir Maršanić

Foto: Željko Makek-Rakun