Obilježena 70. obljetnica tragedije „Bleiburga“

Bleiburška tragedija otpočela je 15. svibnja 1945.g. kada su okupljeni civili i hrvatski vojnici koji su položili oružje  okupljeni na Bleiburškom polju od strane Engleza  predani u ruke Titinih partizana.

U nazočnosti velikog broja hodočasnika  16. svibnja 2015.g. u Bleiburgu obilježena je 70. obljetnica tragedije u Bleiburgu. Svetu Misu za sve stradalnike križnog puta i Bleiburške tragedije predvodio je zagrebački biskup Josip Bozanić. Mnogobrojne delegacije iz cijele  RH, BiH, Njemačke, Austrije i drugih zemalja te predstavnici mnogobrojnih udruga proizašlih iz Domovinskog rata položile su vijence i zapalili svijeće kod spomen obilježja na Bleiburškom polju, svoju svijeću zapalili su i predstavnici URV 2. gbr Gromovi. Ove godine smo u zajedništvu sa ZUV HGP i udrugama specijalne policije iz Domovinskoga rata  organizirali odlazak u Bleiburg autobusima  kako bi se s pijetetom i poštovanjem prisjetili i odali počast žrtvama Bleiburške tragedije.