Obilježena 26. obljetnica 2. pb „Banijska oluja“, 2. gbr Gromovi

0
1180

U Sisku 5. lipnja u organizaciji URV 2. gbr Gromovi, podružnice Sisačko-moslavačke obilježena je 26. obljetnica ustroja 2. pješačke bojne „Banijska oluja“ 2. gbr Gromovi i 10. godišnjica djelovanja Sisačko-moslavačke podružnice.

Na početku izaslanstva URV 2. gbr Gromovi i obitelji poginulih Gromova, te izaslanstva Sisačko-moslavačke županije koje je predvodio župan Ivo Žinić,  Grada Siska koje je predvodio zamjenik gradonačelnice Ivica Rendulić, zapovjednik 2. mb Gromovi bojnik Roman Kelnerić i suradnici, izaslanstvo Udruge SJP „Osa“ Sisak, UHVDR MartinskaVes predvođeno načelnikom Općine MartinskaVes gospodinom Stjepanom Ivošom,   na Gradskom groblju Viktorovac kod  središnjeg križa položila su vijence i zapalile svijeće u spomen na sve poginule Gromove i sve hrvatske branitelje stradale u Domovinskom ratu.  Velečasni Branko Koretić župnik Pohoda BDM iz Siska  predvodio je molitvu za sve hrvatske branitelje koji su svoje živote položili za Republiku Hrvatsku u Domovinskom ratu.

Svečanost je nastavljena u restoranu „Stari grad“ u Sisku.  Predsjednik Podružnice Smž-e umirovljeni satnik Nenad Bužanić prigodnim obraćanjem pozdravio je sve nazočne na svečanosti, osvrnu se na rad podružnice, svim veteranima 2. pb „Banijska oluja“ čestitao je obljetnicu i zahvalio se na potpori koju ima u vođenju podružnice.

Prigodnim obraćanjima i čestitkama povodom 26. obljetnice 2. pb „Banijska oluja“ i 10. godišnjice djelovanja Podružnice Smž-e obratili su se i drugi uvaženi gosti, izaslanik gradonačelnice Grada Siska, zamjenik gradonačelnice Ivica Rendulić, izaslanica sisačko-moslavačkog župana gospođa Ivanka Roksandić, te prvi ratni zapovjednik 2. pb „Banijska oluja“ general pukovnik Drago Matanović zamjenik NGS OS RH. U dobrom raspoloženju i ugodnoj atmosferi veterani Gromova i njihovi gosti nastavili su druženje u svečanu večeru.

 

Foto: Ž. Makek i članovi udruge

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here