OBILJEŽENA 24. OBLJETNICA 2. GARDIJSKE BRIGADE GROMOVI

0
1298

U organizaciji URV 2. gbr Gromovi, Podružnica Karlovačke županije 21. lipnja 2015.g. u Dugoj Resi   na svečan i dostojanstven način obilježena  je 24. obljetnica ustrojavanja 2. gardijske brigade Gromovi i njenih postrojbi 1. pješačke bojne „Crne Mambe“ i 3. Pješačke bojne „Banska legija“ i Dan podružnice Karlovačke županije URV 2. gbr Gromovi.

Svečanost obilježbe otpočelo je svečanim mimohodom veterana Gromova, obitelji poginulih hrvatskih branitelja i uzvanika od učeničkog doma do crkve sv. Antuna a gdje je održana Sveta Misa za sve poginule, umrle i nestale Gromove i sve hrvatske branitelje, svetu Misu služio je vojni kapelan don Milenko Majić.  Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te molitvom   kod spomen obilježja poginulim Gromovima kod  učeničkog doma odana je počast poginulim Gromovima i svim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu. U nazočnosti obitelji poginuli Gromova, zamjenika župana Karlovačke županije gosp. Ivana Banjavčića, gradonačelnika Duge Rese gosp. Ivana Baršića, predsjednika gradskog vijeća Duge Rese gosp. Zlatka Grčića, izaslanika zapovjednika HKoV-a, zapovjednika 2. mb Gromovi bojnika Romana Kelnerića te mnogobrojna izaslanstva udruga proizašli  iz Domovinskog rat, veterana Gromova  svečanost obilježbe nastavljena je svečanom akademijom u učeničkom domu. Prigodnim obraćanjem goste su pozdravili Milan Valentić predsjednik Podružnice Karlovačke Županije i Željko Ćubela predsjednik URV 2. gbr Gromovi. Predsjednici Gromova zahvalili su se svima koji su prepoznali rad udruge te pomažu da udruga uz materijalnu potporu nastavi raditi još više i kvalitetnije.

Predsjednik ZRPDRKŽ gosp. Ivo Benić  u prigodnom obraćanju čestitao je obljetnicu koju slave Gromovi. Iznio je da su Gromovi u vrijeme Domovinskog rata bili elitna postrojba  na koju se moglo osloniti i biti siguran da će Gromovi odraditi svaku zadaću koja im je povjerena. Izuzetno sam ponosan što je i jedna bojna Gromova formirana u Dugoj Resi a to je njena 3. pješačka bojna koja mi je prirasla srcu jer to su bili naši dečki ponos ovoga grada i okolice, iznio je predsjednik ZRPDRKŽ.

Gradonačelnik Grada Duga Resa u svom obraćanju zahvalio se na svemu što su Gromovi učinili u Domovinskom ratu, svoju zahvalnost Grad Duga Resa dao je i imenovanjem mosta u Dugoj Resi imenom 3. pješačke bojne 2. gbr Gromovi. Predsjednik Gradskog Vijeća Duge Rese gosp. Zlatko Grčić u svom prigodnom obraćanju kazao je  da je nemjerljiv doprinos Gromova u Domovinskom ratu a posebno da je Duga Resa  ponosna što je na njenom području ustrojena 3. pb „Banska legija“ te da Grad Duga Resa podupire  svoje Gromove kao i rad udruge u cjelini. Zamjenik župana čestitao je 24. obljetnicu osnutka 2. gbr Gromovi te zaželio mnogo uspjeha u radu udruge u narednom periodu.

Predsjednik Podružnice Karlovačke županije Milan Valentić na kraju svečanosti povodom obilježbe i Dana podružnice  zavalio se svima koji podupiru rad podružnice a najzaslužnijim pojedincima podružnice udijelio je  prigodne zahvalnice za nesebično pomaganje u radu podružnice. Uz zajednički objed nastavljeno je ugodno druženje veterana Gromova i gostiju obilježbe.  Dio svečanosti možete pogledati u našoj foto galeriji.

foto: Ž.Makek/video: F. Mlinarić

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here