Obilježena 12. obljetnica ustroja 2. mehanizirane bojne Gromovi

0
1686

U vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ u Petrinji 17. svibnja svečano je obilježena 12. obljetnica 2. mehanizirane bojne „Gromovi“.

Svečanost je počela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule,  umrle i nestale Gromove i sve hrvatske branitelje u Domovinskom ratu. Potom je služena Sveta misa u kapelici Sv. Ilije Proroka“ zaštitnika Gromova. Misu je služio vojni kapelan don Antonio Mikulić uz koncelebraciju trajnog đakona Vjekoslava Uvalića.

Svečanost j nastavljena prigodnim programom na strojilištu vojarne, u ovoj prigodi održana je i obred dodjele zelenih beretki novim pripadnicima 2. mb Gromovi. Najzaslužnijim pripadnicima postrojbe za rad i zalaganje u proteklom periodu dodijeljene su nagrade i priznanja.

Na svečanosti prigodnim riječima obratio se zapovjednik bojne bojnik Ivan Radić, zapovjednik Gardijsko mehanizirane brigade brigadni general Tihomir Kundid, župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, zamjenik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske brigadni general Boris Šerić te zamjenik načelnika GS OS RH general pukovnik Drago Matanović ratni zapovjednik 2. gbr Gromovi.

Poslije svečanosti na strojilištu, u zgradi zapovjedništva 2. mb otvorena je Spomen soba 2. gardijske brigade Gromovi. Presijecanjem vrpce spomen sobu otvorili su general pukovnik Drago Matanović i predsjednik Udruge ratnih veterana 2. gbr Gromovi Ivan Krupec.

Svečanost je nastavljena u zajedništvu s pripadnicima 2. mb Gromovi i gostiju te veteranima Gromova koji su se okupili u lijepom broju.

Foto: Z. Makek

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here