OBILJEŽEN DAN OKB-a 2. GBR GROMOVI

0
1789

 

U organizaciji URV 2. gbr Gromovi, Kluba OKB-a, Zagrebačke podružnice, 21. listopada u Gornjoj Stubici obilježen je Dan OKB-a 2. gbr Gromovi.Obilježavanje je otpočelo svečanim mimohodom veterana 2. gardijske brigade Gromovi i uzvanika ovoga obilježavanja. Mimohod je krenuo od Sportskog centra Sv. Juraj do spomen obilježja poginulom hrvatskom vitezu Rudolfu Perišinu.

Kod spomen obilježja izaslanstva su položila vijence i zapalile svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu i poginule Gromove. Izaslanstvo URV 2. gbr Gromovi predvodio je umirovljeni pukovnik Slavko Franc u pratnji predsjednika Kluba OKB-a 2. gbr Gromovi Damira Maršanića i suradnika. Na kraju komemoracije kuburaši su pucnjem odali počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Središnja svečanost održana je u Sportskom centru Sv. Juraj. Svečanost su svojom prisutnošću uveličali prijatelji iz braniteljskih udruga, veterani OKB-a 5. gbr Sokolovi,  zamjenik župana  Krapinsko-zagorske županije gospodin Anđelko Ferek-Jambrek, općinski načelnik Gornje Stubice gospodin Jasmin Krizmanić te predsjednica Općinskog vijeća gospođa Đurđica Labaš.

Na svečanosti prigodnim riječima u ime domaćina obratio se predsjednik Kluba OKB-a 2. gbr Gromovi Damir Maršanić, zahvalio se na potpori lokalnim vlastima i svima koji podupiru rad Kluba te prezentirao rad kluba i iznio planove za budućnost. U ime predsjednika URV 2. gbr Gromovi Ivana Krupeca kao njegov izaslanik umirovljeni pukovnik Slavko Franc obratio se nazočnima. Iznio je zahvalu i pohvalu na rad  Kluba u proteklom periodu, čestitao Dan Okb-a 2. gbr Gromovi te pozvao na zajedništvo. Ova prilika iskorištena je da pukovnik Franc veteranima Gromova,  Zdravku Grdenu i Mihajlu Krameru uruči Spomenice Domovinskog rata koje su im dodijeljene 1992. i 1993. godine ali zbog tehničkih okolnosti im nisu bile osobno uručene.

Prigodno se obrati i općinski načelnik Gornje Stubice gospodin Jasmin Krizmanić, čestitajući Dan OKB-a, dao je potporu radu Kluba, te pozvao na suradnju u narednom periodu.

Prigodnim riječima obratio se i zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije gospodin Anđelko Ferek- Jambrek. Čestitao je Dan OKB-a 2. gbr Gromovi svim nazočnim veteranima, poželio je svako dobro u daljnjem radu Kluba. Zamjenik župana pozvao je na suradnju sa županijom te iznio da su hrvatski branitelji uvijek dobro došli u županiju te će županija i u narednom periodu pomagati rad braniteljskih udruga. Županija ulaže posebne napore da bude na potpori hrvatskim braniteljima a što će i u buduće činiti.

Nakon službenog dijela obilježavanja nastavljeno druženje veterana Gromova i njihovih gostiju u ugodnoj atmosferi.

Foto: članovi Kluba OKB-a 2. gbr Gromovi

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here