OBILJEŽAVANJE DANA DRŽAVNOSTI I DANA HRVATSKIH BRANITELJA U KARLOVAČKOJ ŽUPANIJI

0
577

Karlovačka Podružnica Gromova, obilježila je Dan državnosti, Dan hrvatskih branitelja Karlovačke županije i Dan Hrvatske kopnene vojske, dana 30. svibnja 2022.g., u gradovima  Duga Resa i Karlovac.

U Duga Resi je obilježavanje započelo paljenjem lampiona kod spomenika poginulim braniteljima ispred gradskog poglavarstva, nakon toga ispred spomenika poginulim „Gromovima“ kod Učeničkog doma, te na zajedničkoj grobnici na groblju Sveti Petar. Zajedno s izaslanstvom Karlovačke Podružnice Gromova na navedenom obilježavanju je bio gradonačelnik grada Duga Rese, g, Tomislav Boljar sa suradnicima, načelnik PP Duga Resa g. Dario Horvatić sa suradnicima te predstavnici braniteljskih udruga sa područja grada Duga Rese.

U Karlovcu je izaslanstvo Podružnice, prisustvovalo obilježavanju ispred ZHKoV-e, polaganjem vijenaca i paljenjem lampiona ispred spomenika poginulim braniteljima, nakon čega je služena Sveta misa za sve poginule, nestale i umrle branitelje u crkvi Presvetog Srca Isusova u Karlovcu koju je predvodio dekan karlovačkog dekanata Dražen Karačić. Obilježavanju u Karlovcu su uz našu Podružnicu prisustvovali: Zapovjednik HKoV-e general bojnik Boris Šerić sa suradnicima, načelnik PU karlovačke g. Darko Bratić sa suradnicima, Udruge roditelja i obitelji poginulih hrv. branitelja predvođene predsjednicama g. M. Pavičič i g. A. Perak, izaslanstvo županije predvođeno županicom g.Martinom Furdek Hajdin, izaslanstvo grada Karlovca predvođeno gradonačelnikom g. Damirom Mandić, izaslanstvo sabora (g.Murganić, g.Bujević, g.Jelkovac), braniteljske Udruge s područja grada Karlovca te Karlovačka građanska garda.

Nakon toga svi zajedno su se uputili na prostor Vunskog polja u centru Karlovca, gdje su braniteljske udruge sa područja cijele županije obilježili Dan hrvatskih branitelja karlovačke županije, koji je bio humanitarnog karaktera ( za opću bolnicu u Karlovcu ). Tijekom događanja na Vunskom polju, pripadnici SJP „Grom“ iz Karlovac su prikazali vježbu za sve prisutne, OS RH su imale  TT Zbor, te su održana sportska natjecanja u nogometu za branitelje i djecu do 12 godina. Za sve prisutne su Udruge te grad i županija pripremali hranu i dijelili građanstvu. U večernjim satima povodom navedenih obilježavanja u obližnjoj sportskoj dvorani je održan koncert Marka Perkovića – Thompsona.

tajnik:

Dražen Marčić

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here