Obilježavanje blagdan Svih svetih i Dušnog dana

0
1090

Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana na poseban ćemo se način prisjetiti naših poginulih subranitelja, pripadnika 2. gardijske brigade „Gromovi“. Od sredine listopada u tijeku je (pa do kraja studenoga) provođenje završne faze programa URV 2. gbr „Gromovi“, gdje uz potporu i uz suradnju s Ministarstvom branitelja članovi Udruge obilaze obitelji poginulih pripadnika  s ciljem pružanja psihosocijalne i savjetodavne pomoći obiteljima poginulih i nestalih pripadnika 2.gbr. Prilikom obilaska obitelji, članovi udruge posjećuju i grobove poginulih, gdje uz molitvu svakom poginulom Gromu zapale svijeću. Kako u dva dana nije moguće biti na svim grobljima, predstavnici Udruge ratnih veterana Gromova na blagdan Svih svetih položit će vijence i zapaliti svijeće na središnjim križevima gradskih groblja u gradovima sjedištima Udruge i njenih podružnica. Uoči blagdana, u četvrtak 31. listopada Udruga ratnih veterana Gromova organizira posjet grobovima poginulih Gromova na zagrebačkim gradskim grobljima Mirogoj i Miroševac.

Pozivamo članove Udruge, ali i sve druge ratne veterane Gromove s područja Zagreba i okolice  da zajedno upalimo svijeće i odamo spomen poginulim prijateljima. Okupljanje na glavnom ulazu na grobljima Mirogoj i Miroševac bit će u 16,00 sati. Nakon obilaska grobova poginulih Gromova pozivamo sve nazočne Gromove na kratko druženje u prostorijama Udruge u Zagrebu, Avenija Dubrava 220 u 18,00 sati.

U subotu 2. studenoga 2013. godine, na Dušni dan – spomen svih vjernih mrtvih, u 11,00 sati slavit će se Misa zadušnica za sve poginule i umrle hrvatske branitelje. Misno slavlje u organizaciji Vojnog ordinarijata bit će u zavjetnoj crkvi Svete Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here