Obilježavanje 29. obljetnice progona hrvatskog stanovništva s područja Grada Gline

0
766

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Glina i Grada Glina obilježila se 29. obljetnica progona hrvatskog stanovništva s područja Grada Gline.

Kolona sjećanja krenula je od vatrogasnog doma u Gornjem Viduševcu do Spomen obilježja masovne grobnice “Golubica” u Gornjem Viduševcu gdje se paljenjem svijeća odala počast poginulim žiteljima Gornjeg Viduševca kao i poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu.

Skupu su se obratili Predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Glina Marko Sremić, Gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević, Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, Izaslanik ministra hrvatskih branitelja i savjetnik ministra Marko Ratković

Nakon komemorativnog dijela obilježavanja svetu misu u župnoj crkvi u Gornjem Viduševcu za sve poginule u Domovinskom ratu služio je generalni vikar Sisačke biskupije mons. Marko Cvitkušić.

Na obilježavanju ispred Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi bili su Predsjednik Ivan Krupec, Krešimir Maretić, Franjo Mlinarić, Ivo Mandić, Milan Sarač, Drago Kovačević i Nenad Bužanić.

Tekst: Nenad Bužanić

Foto: Franjo Mlinarić

https://www.radio-banovina.hr/obiljezena-29-obljetnica-progona-hrvata-s-glinskog-podrucja/

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here