Obavijest: Zaključci Upravnog odbora Zbora gardijskih postrojbi

0
841

Upravni odbor Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi 9. je studenog 2012. godine nakon obilježavanja 20. godišnjice osnutka 9. gardijske brigade u Gospiću održao sjednicu, i donio nekoliko zaključaka o daljnjem djelovanju Zbora.

ZUV HGP s predstavnicima ostalih udruga proizašlih iz Domovinskog rata sudjelovat će u četvrtak 15. studenoga 2012. godine u Zagrebu na Svetoj Misi u znak potpore našim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, a povodom izricanja drugostupanjske presude. Misa će se služiti u 19 sati u zagrebačkoj katedrali, a nakon Mise održat će se cijelonoćno bdijenje i molitva.

Detalji vezani za dolazak i prihvat sudionika biti će dostavljeni naknadno od strane predsjednika ZUV HGP. Organizaciju dolaska sudionika s prostora južne Hrvatske preuzima Udruga veterana 4. gbr, istočne Slavonije Udruge ratnih veterana 3. i 5. gbr, Ličko- Senjske županije Udruga ratnih veterana 9. gbr, i sjeverne Hrvatske Udruga ratnih veterana 7. gbr.

Poželjno je o ovoj akciji obavijestiti sve zainteresirane građane – domoljube, neovisno o braniteljskom statusu i sukladno mogućnostima pomoći im oko dolaska u Zagreb.

U drugoj točki Upravni odbor Zbora odlučio je da će nositelj organizacije za obilježavanje Dana sjećanja u Vukovaru biti udruge ratnih veterana 3. i 5. gardijske brigade, ostale gardijske udruge će sukladno financijskim i organizacijskim mogućnostima omogućiti sudjelovanje svojih članova.

Potom je zaključeno da će u prvih desetak dana u prosincu ove godine biti organiziran radni sastanak na području Plitvica ili Slunja više predstavnika Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi radi usuglašavanja ciljeva i strategija djelovanja u nadolazećem razdoblju, odnosno projekata i programa glede svih aspekata kvalitete života hrvatskih građana (društvenog, ekonomskog, političkog i moralnog). Također i određenja Zbora prema nastavku gradnje Pelješkog mosta.

O nadolazećim spomenutim aktivnostima Upravni odbor URV 2. gbr „Gromovi“ će nastojati pravovremeno putem podružnica Udruge i mrežne stranice Udruge Gromova obavješćivati članove Udruge ratnih veterana 2. gbr kao i ostale zainteresirane ratne veterane 2. gardijske brigade „Gromovi“. 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here