Obavijest Ministarstva hrvatskih branitelja

0
1259

Ministarstvo hrvatskih branitelja uputilo je dopis udrugama proisteklim iz Domovinskog rata koje Vam prenosimo u cijelosti.

Poštovane/i,

Vezano uz medijske natpise koji se odnose na povećanje mirovina za pripadnike boraca NOR-a i pripadnike JNA, a smanjenje mirovina pripadnika MUP-a i pripadnika Hrvatske domovinske vojske, Ministarstvo hrvatskih branitelja koristi ovu priliku kako bi ponovilo činjenice iznesene i na posljednjem održanom sastanku 12. studenog 2018. godine te kako bi ispravili eventualne krive interpretacije i netočne podatke iz medija.

            U Državnom proračunu RH za 2018. godinu na pozicijama Ministarstva hrvatskih branitelja za provedbu Zakona i ostalih aktivnosti i projekata usmjerenih populaciji hrvatskih branitelja i stradalnika osigurano je dodatnih 219,2 mil. kn dok je na pozicijama Ministarstva rada i mirovinskog sustava za prava koja proizlaze iz mirovinskog osiguranja osigurano dodatnih 64 mil. kuna za povećanje najnižih braniteljskih mirovina.

            U prijedlogu Državnog proračuna za 2019. godinu  na pozicijama Ministarstva hrvatskih branitelja osigurano je dodatnih 19. mil. kuna, a na pozicijama Ministarstva rada i mirovinskog sustava osigurano je dodatnih 245 mil. kuna za provedbu mjera iz Zakona koji stupa na snagu 01. siječnja 2019. godine.

            Naglašavamo da su za provedbu Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji osigurana potrebna sredstva za provedbu svih mjera te da je za iduću godinu planirano povećanje sredstava u Državnom proračunu za punu primjenu Zakona.

Izvor: Dopis  Ministarstvo hrvatskih branitelja

Dopis MHB

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here