Obavijest članicama ZUV HGP

0
1020

ZBOR UDRUGA VETERANA

HRVATSKIH GARDIJSKIH POSTROJBI

Assembly of associations of croatian war veterans guard units.

Fra Filipa Grabovca 1,, 10 000 Zagreb

Zagreb 24.04.2013.

 

Obavijest članicama ZUV HGP

Obzirom da nismo dobili obavijest i poziv državnog protokola o obilježavanju akcije “Bljesak” te masakra hrvatskih policajaca u Borovom Selu sukladno zaključcima sa sjednice U.O. od 18.4.2013. te ostvarene koordinacije sa udrugama veterana specijalne policije i ostalih braniteljskih udruga odlučeno je da vlastitim snagama provedemo ovo obilježavanje. O detaljima organizacije kao i načinu prijevoza bit će te pravodobno informirani. Pročitajte :

http://www.vecernji.hr/vijesti/skandal-u-protokolu-bljesak-nema-branitelja-clanak-544122

01.svibnja 2013. održat će se prosvjedne aktivnosti u organizaciji više hrvatskih sindikata. Kako smo već ranije donijeli odluke o podršci hrvatskim radnicima i seljacima u njihovim pravednim zahtjevima u koordinaciji sa sindikatima odlučeno je da i mi dajemo potporu ovim aktivnostima. Zahtjevi koje sindikati traže a koje ćete vidjeti u njihovim promidžbenim materijalima su potpuno u skladu sa ciljevima naše borbe u domovinskom ratu i sa ciljevima našeg djelovanja uvedenim u statute udruga.

Pozivamo sve članove koliko mogu da se priključe prosvjedima, no kako su nositelji ovih aktivnosti sindikati nećemo dolaziti sa ratnim i zastavama udruga, te vojnim odorama, dovoljno je odjenuti majice ili drugu odjeću sa oznakama udruga i postrojbi iz domovinskog rata.

Jer poštovani prijatelji naši radnici i seljaci su najvećim dijelom naši suborci, naši roditelji i potomci. Tijekom domovinskog rata oni su nas opskrbljivali ratnim materijalom i drugim potrebama kao nas tako i ostalo hrvatsko pučanstvo, oni su nas prehranjivali i njegovali. Uz to u tim ratnim vremenima bez trećine hrvatskog teritorija uspijevali ostvarivati i izvoz proizvoda dakle zaradu pa čak i suficit u izvozu poljoprivrednih proizvoda. Sada bi posljedicu promašenih politika trebali i oni i mi podnijeti na svojim leđima, osiromašenjem, gubitkom ljudskih prava, materijalne sigurnosti, gubitkom imovine i djedovine. Pružimo im potporu.

.

Predsjednik ZUV HGP

Ilija Vučemilović Šimunović

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here