Nova imenovanja na dužnosti u OSRH

Temeljem odluke predsjednika Republike i Vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Ive Josipovića, a na prijedlog načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga i uz suglasnost ministra obrane, razriješeni su i imenovani na nove dužnosti sljedeći visoki časnici, admirali i generali: general pukovnik Slavko Barić razriješen je dužnosti zamjenika načelnika Glavnog stožera OS RH i imenovan na dužnost ravnatelja Hrvatskog vojnog učilišta “Petar Zrinski” (HVU).

Dosadašnji o.d. ravnatelja HVU-a, brigadni general Slaven Zdilar obnašat će svoju prijašnju funkciju zamjenika zapovjednika HVU-a.

Kontraadmiral Ante Urlić razriješen je dužnosti zapovjednika Hrvatske ratne mornarice i imenovan na dužnost zamjenika načelnika Glavnog stožera OS RH za planove i resurse.

Novi zapovjednik Hrvatske ratne mornarice je komodor Robert Hranj, koji je razriješen dužnosti zamjenika vojnog predstavnika za NATO pri Sjevernoatlantskom savezu i Europskoj uniji u sastavu Stalne misije RH pri NATO savezu u Bruxellesu. Njegovu dosadašnju dužnost u Vojnom predstavništvu OSRH pri NATO-u preuzet će kapetan bojnog broda Milan Žunić.

Razrješenja stupaju na snagu 31. listopada 2012., a imenovanja 1. studenoga 2012. godine.