Natječaj za stipendiranje studenata u statusu kadeta za 2013./14.

0
855

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je Natječaj za stipendiranje studenata od 1. godine prediplomskih studija, u statusu kadeta, za stjecanje akademskog naziva prvostupnika, koji se upisuju u akademskoj godini 2013./2014.

Rok za podnošenje prijava je 3. svibnja 2013. godine.

Na natječaj se mogu prijaviti svi kandidati koji u akademskoj godini 2013./2014. planiraju upisati jedan od pet Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i pet Fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Radi se o Natječaju za program civilno-vojnog školovanja „Kadet“, po kojem primljeni kandidati imaju mogućnost završetka visokoškolskog obrazovanja na jednom od hrvatskih sveučilišta, uz dodatak programa vojne obuke, u kojem će izučavati nastavne sadržaje specifične za vojni poziv.

Tijekom studija, kadeti imaju osiguranu stipendiju, besplatnu stručnu literaturu, smještaj, prijevoz i prehranu te po završetku studija osiguran posao u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Natječaj je otvoren za pripadnike oba spola, a prijave se podnose u Odsjecima za poslove obrane u kojima se kandidati nalaze u evidenciji vojnih obveznika, odnosno prema mjestu prebivališta za žene.

Više informacije u vezi natječaja možete pogledati ovdje.

www.morh.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here