Natječaj za prijem u kadetsku službu

0
1077

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je Natječaj za stipendiranje studenata od 1. godine preddiplomskih studija, u statusu kadeta/kinja, za stjecanje akademskog naziva prvostupnika koji se upisuju u akademskoj godini 2014./2015.

Na natječaj se mogu prijaviti svi kandidati koji ispunjavaju propisane uvjete za prijam u kadetsku službu i koji u akademskoj godini 2014./2015.planiraju upisati preddiplomski sveučilišni studij Aeronautika – vojni pilot na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, te preddiplomski sveučilišni studij Vojnog inženjerstva, te studij Vojnog vođenja i upravljanja Sveučilišta u Zagrebu.

Kandidati koji planiraju upisati sveučilišni studijAeronautika – vojni pilot na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu podnose prijave u područnim odsjecima za poslove obrane u kojima se nalaze u evidenciji vojnih obveznika odnosno područnim odsjecima za poslove obrane po mjestu prebivališta za žene ili na adresu: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256 b. Rok za podnošenje prijava je 5. svibnja 2014. godine.

Kandidati koji planiraju upisati sveučilišni studij Vojnog inženjerstva, te studij Vojnog vođenja i upravljanja Sveučilišta u Zagrebu elektronički se prijavljuju Središnjem prijavnom uredu na poveznici.

Rok za podnošenje prijava je 15. svibnja  2014. godine.

Ministarstvo obrane pozvat će na odabirni postupak sve kandidate/kinje koji su se prijavili u utvrđenom roku.

U odabirnom postupku kandidati/kinje moraju zadovoljiti zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije za kadete propisane Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage Republike Hrvatske (Narodne novine, br. 13/14) i posebno vrednovanje u odabirnom kampu.

U kadetsku službu primaju se kandidati/kinje koji u odabirnom postupku postignu najbolje rezultate i upišu prvu godinu redovitog studija.

Tijekom školovanja kadetima/kinjama je osigurana: mjesečna stipendija, naknada iznosa upisnine i troškova studija, smještaj u vojnim lokacijama, odgovarajuća prehrana, mjesni prijevoz i odgovarajući udžbenici.

Nakon diplomiranja kandidati/kinje imaju mogućnost stalnog stručnog usavršavanja, stimulativni sustav profesionalnog razvoja i mogućnost sudjelovanja u domaćim i međunarodnim projektima.

Dodatne informacije u vezi s natječajem nalaze se na internetskoj stranici Ministarstva obrane www.morh.hr ivojni.unizg.hr, u područnim odjelima i odsjecima za poslove obrane, te u Središnjici za upravljanje osobljem na tel: 01/3784-636 i e-mail: prijam_dvs@morh.hr.

www.morh.hr/

Fotogalerija:

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here