Narod ne zaboravlja Franju Tuđmana – prepuna crkva na misi zadušnici

Jučer 10. prosinca 2013. godine u crkvi Svete Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu služena je misa zadušnica za prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, na njegovu 14. obljetnicu smrti.

U prepunoj crkvi  misu zadušnicu predvodio je salezijanac don Ivan Marijanović, uz koncelebraciju župnika don Ante Vasilja, fra Joze Zovka i još četvorice svećenika. Na misi su uz obitelj Tuđman i mnogobrojni narod bili umirovljeni generali Mladen Markač, Damir Krstičević, Rahim Ademi, Marinko Krešić, Ljubo Ćesić, Ivan Tolj i Tomo Medved, te mnoštvo umirovljenih časnika, dočasnika i vojnika, hrvatskih branitelja, kao i predstavnici braniteljskih udruga, među kojima i predstavnici Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“.

Nakon mise u velikoj dvorani uz crkvu, održana je tribina pod nazivom “Franjo Tuđman i Bosna i Hercegovina”. Miroslav Tuđman, autor nedavno izdane knjige “BiH u raljama zapadne demokracije”, rekao je na tribini kako očekuje da će pasti haaške optužnice protiv šestorice Hrvata iz BiH, da će se tada konačno morati postaviti pitanje nečije odgovornosti za nekontrolirano i protuzakonito dilanje državnih dokumenata prema Haagu.

Fotogalerija: