Napadnut konvoj kod Damaska, HRVCON bez ozlijeđenih

0
906

 

ČETVRTAK, 29 STUDENI 2012, PRIOPĆENJE

U četvrtak, 29. studenog, oko 15 sati po lokalnom vremenu, u blizini zrakoplovne luke u Damasku napadnuta je kolona vozila s pripadnicima hrvatskog i austrijskog kontingenta u mirovnoj misiji Ujedinjenih naroda UNDOF na Golanskoj visoravni.

Tom prilikom ranjena su četiri pripadnika austrijskih Oružanih snaga (izvan životne opasnosti). Od hrvatskih vojnika nitko nije ozlijeđen.

Napadnuti konvoj prevozio je drugi dio 9. hrvatskog kontingenta (HRVCON) zajedno s dijelom austrijskog kontingenta u zračnu luku Damask iz područja misije, odakle će poletjeti za Zagreb i Beč.

Danas ujutro, oko 10 sati, upućen je iz Zagreba sa zrakoplovom drugi dio 10. HRVCON UNDOF zajedno s drugim dijelom austrijskog kontingenta. Zrakoplov je sigurno sletio u zračnu luku u Damasku.

Trenutno se oba dijela kontingenata nalaze u zračnoj luci u Damasku. Zapovjednik misije donio je odluku da se stari kontingenti vrate u matične zemlje. Novi kontingenti ostat će na aerodromu u Damasku dok se sigurnosna situacija ne poboljša. Povratak drugog dijela 9. HRVCON-a u Zagreb očekuje se u noćnim satima.

www.morh.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here