Najbolji polaznik Zapovjedno stožerne škole „Blago Zadro“ svoju nagradu poklonio djetetu poginulog branitelja

0
1000

Satnik Hrvatske vojske Marijan Žukina uručio je u srijedu u vukovarskoj Gradskoj upravi donaciju od 5.000 kuna Gordani Šibalić, kćeri umrlog hrvatskog branitelja i majci petero djece koja je udomila još dvoje djece, a taj je iznos satnik Žukina u lipnju dobio kao najbolji polaznik 25. naraštaja Zapovjedno stožerne škole “Blago Zadro”.

Satnik Žukina kao najbolji polaznik Zapovjedno stožerne škole „Blago Zadro“ od Grada Vukovara primio je u lipnju plaketu Grada i novčanu nagradu od 5.000 kuna koju mu je uručio gradonačelnika Ivan Penava na svečanoj promociji polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”.

„S ostalim polaznicima škole razgovarao sam i složio se da taj novac pripada Vukovaru i ljudima koji u njima žive. Ova moja donacija je normalna gesta hrvatskog vojnika koji pomaže svome narodu da prebrodi teškoće u životu i nastavi živjeti u najljepšoj zemlji na svijetu“, rekao je satnik Žukina, koji je pripadnik Topničko-raketne bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade smješte u Bjelovaru.

Uručenju donacije u vukovarskoj Gradskoj upravi nazočio je i general pukovnik Slavko Barić, zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta dr. Franjo Tuđman. On je djeci Gordane Šibalić uručio donaciju slatkiša te komplete sportske opreme. Kazao je i kako je gesta satnika Žukine dokaz da hrvatske vojne škole uspijevaju odgajati, obrazovati i djelovati na svoje polaznike te najavio kako će i dalje nastaviti razvijati na humanosti svojih polaznika. Prema riječima generala Barića, novac za slatkiše kadeti vojnih škola osigurali su iz svojih stipendija.

„Velika hvala svima u ime moje djece i mene. Mališani su dobri. Najstariji ima 14, a najmlađem je 6 godina“, rekla je majka Gordana Šibalić. Dodala je kako je nezaposlena te da će im ovih 5.000 kuna iznimno puno značiti.

„Donacija ide u prave ruke, što je još jedan dokaz da je Hrvatska vojska uz svoj narod i u ovakvim slučajevima kao što je bila i kod raznih prirodnih ugroza poput poplava i sada požara. Grad Vukovar godišnje izdvaja oko 15 milijuna kuna na ime raznih socijalnih davanja. Trudimo se stvoriti preduvjete za nova radna mjesta i da mladi ljudi ostanu živjeti u svome gradu“, rekao je zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček.

Ponosni smo na hrvatskog branitelja i veterana 2. gardijske brigade “Gromovi” našeg Groma Marijana Žukinu.

Izvor: https://narod.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here