Na mjestu gdje je četiri dana ležalo tijelo poginulog branitelja postavljena umjetnička instalacija

0
1536

naslovna

Na mjestu gdje su prije točno 25 godina tukli neprijateljski snajperi i gdje je život položio 28-godišnji hrvatski branitelj Milan Dorma, danas je njemu u počast ali i svim braniteljima Karlovca postavljena umjetnička instalacija.

Djelo akademskog kipara Domagoja Gračana sazdano od žice prikazuje Dormino beživotno tijelo koje je, kažu pokretači ove inicijative, čak četiri dana, od 6. do 9. listopada ležalo na hladnom asfaltu usred grada, jer neprijateljska vojska pucnjavom nije dozvoljavala da mu se netko približi.

Dormini suborci, obitelj i brojni građani danas su došli na postavljanje instalacije, a kako se radi o gradskoj prometnici, privremenom regulacijom do nedjelje bit će zatvoren jedan prometni trak.

U vrlo emotivnom govoru o tome što se događalo tih dana, kao i na ratni put Gromova podsjetio je Ivan Krupec, predsjednik Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade, te Dormin suborac Marko Prpić koji je bio s njim na mjestu tragedije. Rekao je da su Dorma i on u grad došli automobilom te su zastali kad su na križanju kod Autobusnog kolodvora vidjeli ranjenog branitelja, kako bi mu pokušali pomoći. Na njih su iz vojarne počeli pucati, pa su uzvratili vatru.

– Dok smo pokušali izvući ranjenika, odjeknuo je pucanj iz vojarne i Dorma je pogođen u predjelu vrata. Hitac je bio smrtonosan, priča Prpić.

Poginuli branitelj Milan Dorma iza sebe je ostavio suprugu i dvoje male djece, sad već odrasle djevojke. Supruga RasimaOkanovićDorma je s kćerima postavila ruže na mjestu pogibije svog supruga, te se zahvalila svim muževim suborcima koji ih, kaže, od tog trenutka do danas nisu ostavili same, već su uvijek na raspolaganju i pomoći.

Uz kipara i branitelje, jedna od najzaslužnijih za ovu inicijativu je Debi Živčić. Postavljanje instalacije je podržao i Grad Karlovac.

Izvor: http://kaportal.rtl.hr/mjestu-cetiri-dana-lezalo-tijelo-poginulog-branitelja-postavljena-umjetnicka-instalacija-foto-galerija/

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here