Na korizmenom susretu branitelja u zagrebačkoj katedrali

0
914

U petak 4. ožujka 2016. godine u organizaciji Zagrebačke nadbiskupije na čelu s vlč. đakonom Božom Šutalom te braniteljskih i stradalničkih udruga Grada Zagreba među kojima je i URV 2. gbr Gromovi održan je u zagrebačkoj katedrali već tradicionalni korizmeni susret hrvatskih branitelja.

Na molitvi križnog puta i misnim slavljem koje je u predvodio zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško, obilježen je korizmeni susret hrvatskih branitelja, članova obitelji branitelja, ratnih vojnih invalida, udovica, djece i roditelja poginulih, nestalih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja.

Uvodeći u susret i molitvu Križnog puta, biskup Šaško rekao je „da smo u ovogodišnjoj korizmi, u Svetoj godini, pozvani slaviti i snažnije doživjeti iskustvo Božjega milosrđa”. Razmatranja nad postajama Križnoga puta i molitve čitali su hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji. Među čitačima, moliteljima postaja križnog puta i na misnom slavlju bila su i petorica ratnih veterana 2. gbr Gromovi.

Govoreći o Svetoj godini milosrđa, biskup je u propovijedi napomenuo kako „zapovijed ljubavi treba biti vidljiva na pragovima naših crkava i naših domova”. Važno je to reći dok su među nama hrvatski branitelji. Oni su ponajprije znak predanja, spremnosti za žrtvu za druge. Oni su bili milosrđe u vremenima nemilosrđa. Oni to trajno ostaju po djelima koja su učinili braneći nas i Domovinu, istaknuo je biskup te je pozvao branitelje da vjeruju Božjoj riječi, i da čuvaju radost i mir u sebi i među sobom.
„To je važno, dok se pitamo kako je uopće moguće ono što se događa Domovini i braniteljima. Prošli smo križnim putem i vidjeli kako je to moguće. To nije put očaja, nego istina koja nas čuva u pouzdanju u Gospodina”, zaključio je biskup Šaško.

Gromovi i njihove obitelji su se kao i prethodnih godina na Korizmeni susret odazvali u velikom broju.

R.Ć.

fotografije: S. Domjanić, V. Rihtar

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here