Na cesti u Smičiklasovoj u Karlovcu: U spomen na poginulog branitelja postavlja se umjetnička instalacija

0
1526

karlovac-1991

Četiri dana, od 6. do 9. listopada, na uglu Smičiklasove ulice i Prilaza Vjećeslava Holjevca kod Autobusnog kolodvora u Karlovcu bit će postavljena umjetnička instalacija u spomen na Milana Dormu, hrvatskog branitelja pripadnika 2. gardijske brigade Gromovi koji je na tom mjestu poginuo 6. listopada 1991. godine.

Njegovo mrtvo tijelo je ležalo na cesti i nije moglo biti sklonjeno zbog opasnosti od snajpera iz obližnjeg nebodera i kasarne JNA “Petrova Gora”. Suborci i građani Karlovca koji su se kretali pod općom opasnošću puna su 4 dana prolazili pored mrtvog Milanova tijela, nemoćni skloniti ga s hladnog asfalta njihovog grada.

– Akademski kipar Domagoj Gračan je uz podršku grada Karlovca, u želji da potakne građane Karlovca na promišljanje i pijetet prema žrtvama koje su pale za obranu grada, postavit će umjetničku kiparsku instalaciju točno 25 godina nakon tragične pogibije Milana Dorme, kazala je Debi Živčić.

Zanimljivo da će instalacija biti postavljena u jedan prometni trak – na autentično mjesto tragičnog događaja. Skulptura će biti izložena 4 dana, koliko je tijelo pokojnog hrvatskog branitelja ležalo na cesti. Nakon 4 dana skulptura će biti uklonjena.

Postavljanje je predviđeno u četvrtak u 10 sati.

milan-dorma-instalacija

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://kaportal.rtl.hr/cesti-smiciklasovoj-spomen-poginulog-branitelja-postavlja-se-umjetnicka-instalacija/

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here