Monografija Gromova za veleposlanstvo Republike Hrvatske u Berlinu

0
1267


Da je Večernjakova domovnica, mjesto susreta domovinske i iseljene Hrvatske, prožeta domoljubnim tonom dokaz je i sudjelovanje hrvatskih ratnih veterana iz Domovinskog rata na ovom svehrvatskom izvan domovinskom susretu. Ove godine Večernjakova je domovnica ugostila veterane 2. gardijske brigade „Gromovi“. Peteročlano izaslanstvo Gromova činili su: Ivan Krupec, Robert Ćaran, Krešimir Maretić, Branko Kolarić te Dario Holenda.

Voditelj programa Frano Ridjan je u uvodnom djelu posebno pozdravio veterane 2. gardijske brigade „Gromovi“ na što je velika dvorana odjeknula velikim pljeskom svih uzvanika.

Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“, osim brige o stradalim pripadnicima postrojbe i obilježavanju mjesta stradanja svojih pripadnika, u svojem programu ima za cilj i promicanje istine o Domovinskom ratu. Tako je prije nekoliko godina pokrenut projekt dodijeljivanja monografije „2. gardijska brigada Gromovi“ svim istaknutijim članovima društva, važnijim institucijama i obrazovnim ustanovama s ciljem promicanja istine o Domovinskom ratu.

Potaknuti skandaloznim spoznajama o radu članova hrvatske diplomacije u inozemstvu, u čijim uredima ponegdje na zidu visi i slika Josipa Broza Tita, a na čiju destruktivnu djelatnost je upozorila i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, ratni veterani 2. gardijske brigade „Gromovi“ odlučili su svoju monografiju darovati veleposlaniku Republike Hrvatske u Berlinu dr. Goranu Grliću Radmanu koji je sa zadovoljstvom primio dar ratnih veterana. Primajući dar ratnih veterana veleposlanik Goran Grlić Radman zahvalio se „Gromovima“ na žrtvi koju su podnijeli za neovisnu Hrvatsku te ih je podržao u njihovu radu. Veterani 2. gardijske brigade dodijelili su svoju monografiju i koordinatorici Hrvatske nastave Hessen  Lidiji Bodalec s ciljem prenošenja istine o Domovinskom ratu i na djecu hrvatskih iseljenika. Koordinatorica Lidija Bodalec je sa zahvalnošću primila monografiju „Gromova“ kazavši kako će uvijek kada je to moguće prenositi djeci istinu o žrtvi hrvatskih branitelja za slobodu hrvatskog naroda. Podsjećamo prošle godine su „Gromovi“ svojom monografijom nagradili urednika inozemnog izdanja Večernjeg lista Stipu Puđu za njegov rad u promicanju istine o Domovinskom ratu.

 

Izvor:Fenix-magazin/Dario Holenda

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here