Magazin „Oluja“ donosi priču o legendi Domovinskog rata Predragu Matanoviću

0
1401

U drugom broju specijaliziranog mjesečnika za hrvatske branitelje „Oluja“ u izdanju Večernjeg lista, između ostalih zanimljivih članaka možete pročitati i priču o legendi Gromova i junaku Domovinskog rata pukovniku Predragu Matanoviću. Drugi broj magazina „Oluja“ u prodaji je na kioscima od sutra  (subota) 26. svibnja 2013. godine.

„Odlučili smo krenuti u ovaj projekt kako bismo razbili predrasude o hrvatskim braniteljima i ispričali priče o njihovu životu nakon rata. Mnogi od njih pokrenuli su vlastite poslove…“ kazao je glavni urednik Oluje Petar Grubišić uoči izlaska prvog broja magazina prošlog mjeseca.

Mjesečnik će, nastavio je Grubišić, donositi priče o ratnim junacima.

„Pisat ćemo o obljetnicama svih važnijih vojno-redarstvenih akcija, u prvom broju to je Bljesak, ali i onima koje su u javnosti manje poznate, a bile su i te kako važne za obranu. Nećemo zaboraviti ni zločine koji su počinjeni u Domovinskom ratu, a koji su uglavnom završili bez kazne, poput masakra dvanaest redarstvenika u Borovu Selu i likvidacije civila u Širokoj Kuli…“

U magazinu će se nastojati predstaviti i rad braniteljskih udruga. Osim promocije branitelja, njihovih udruga i priča o njihovu životu nakon rata, mjesečnik bi trebao biti poticatelj i suorganizator mnogih društveno korisnih akcija za branitelje, kao što su javne tribine, pokroviteljstva izložaba i sportskih manifestacija kazao je glavni urednik Petar Grubišić.

Večernjak je i dosad radio brojne priloge o braniteljima koji su nailazili na dobar odjek kod čitateljstva. Unatoč tome mnoge su priče ostale neispričane. Za sve njih bit će mjesta u Oluji rekao je urednik Grubišić uoči izdanja prošlog broja Oluje.

Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ prošle je godine uspostavila suradnju s Večernjim listom, a rezultat toga je bio predstavljanje poginulih junaka Domovinskog rata iz 2. gbr „Gromovi“ u prigodnim specijalima. Ta suradnja je nastavljena i ostvaruje se u novom specijaliziranom magazinu „Oluja“.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here