Luka ( Marko ) Vuković 22.6.1969. – 1.3.2018.

0
2303

S tugom i žalosti obavješćujemo sve ratne veterane 2. gardijske brigade „Gromovi“, hrvatske branitelje, prijatelje i poznanike da je nakon kratke i teške bolesti umro naš Grom, hrvatski branitelj Luka Vuković.

Pokojni Luka u obranu domovine hrvatske uključio se kao pripadnik 120. brigade HV-e, te je potom  pristupio u 2. pješačku bojnu, 2. gardijske brigade Gromovi. Za svoj doprinos u obrani i oslobađanju Republike Hrvatske u  Domovinskom ratu višestruko je odlikovan. Zbog postignutih izvrsnih sportskih rezultata u sportskim natjecanjima tijekom službe u OS RH, Luka je  više puta  pohvaljivan i nagrađivan od nadređenih Zapovjedništava OS RH. Umirovljen je 2017. godine u činu djelatnog skupnika pješaštva.

Posljednji ispraćaj pokojnog Luke  bit će na  mjesnom groblju u selu Kralje-Vrkašić kod Bihaća u BiH , župa Sv. Ante Padovanskog, u srijedu 7. ožujka 2018.g. s početkom u 14,00 sati.

Ožalošćenoj obitelji,  tugujućoj rodbini i  prijateljima pokojnog Luke u ime Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi  izražavamo iskrenu sućut.

Luka, počivaj u miru Božjem i neka Ti je laka hrvatska zemlja za čiju si se  slobodu borio.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here