Izvršena je primopredaja dužnosti zapovjednika 2. mb Gromovi

0
2767

 

U petrinjskoj vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ 6. prosinca obavljena je svečana ceremonijalna primopredaja dužnosti Zapovjednika 2. mehanizirane bojne Gromovi, Gardijsko motorizirane brigade HKoV-e.

Dosadašnji zapovjednik bojne pukovnik Roman Kelnerić odlazi na novu odgovornu dužnost unutar OS RH.  U nazočnosti zapovjednika Gardijsko motorizirane brigade brigadnog generala Tihomira Kundida dužnost zapovjednika 2. mb Gromovi preuzeo je bojnik Ivan Radić. Svečanosti primopredaje dužnosti nazočilo je  i izaslanstvo URV 2. gbr Gromovi koje je predvodio predsjednik udruge Ivan Krupec.

U prigodnom obraćanju dosadašnji zapovjednik bojne,  pukovnik Roman Kelnerić istaknuo je kako mu je bila izuzetna čast što je bio zapovjednik 2. mehanizirane bojne Gromovi. Istaknuo je da je postrojba u proteklom periodu provela uspješno cijeli niz značajnih zadaća, a što je zasluga svih pripadnica i pripadnika bojne. Pukovnik Kelnerić zahvalio se stožeru bojne i svim pripadnicima bojne na dosadašnjem radu i suradnji. Obraćajući se veteranima iz URV 2. gbr Gromovi, istaknuo je da izuzetno bio  zadovoljan sa suradnjom koju su imali u vrijeme njegovog zapovijedanja bojnom te se iskreno zahvalio na suradnji. Svom nasljedniku bojniku Radiću zaželio je puno uspjeha u radu te mu se zahvalio na izvrsnoj suradnji koju su njih dvojica  imali u proteklom periodu.

 

Prigodnim riječima obratio se i novi zapovjednik bojnik Ivan Radić. Istaknuo je da ne želi kriti svoje emocije, ponosan sam i izuzetna mi je čast što sam postao zapovjednik 2. mb Gromovi. Ova postrojba čuvar je tradicije  legendarne i slavne 2. gardijske brigade Gromovi. Ta ratna postrojba iznijela je  ogroman teret i podnijela veliku žrtvu  u obrani i oslobađanju Lijepe naše. Žrtva koju su oni podnijeli oni kojih više nema, a koji su bili najbolji i najhrabriji, žrtva onih koji su ranjavani i oboljeli, tuga njihovih obitelji, svima nama je svetinja koju, prije svega, moramo poštivati i koja nas obvezuje da čuvamo ono što danas imamo, a to su sloboda, naša država, naše oružane snage i naše obitelji. Osobno se često upitam i upitno je da li bi se i sam danas nalazio na ovom mjestu i obnašao ovu dužnost da su najbolji među nama živi. Hvala im na njihovoj najčasnijoj žrtvi.“ Bojnik Radić pozvao je pripadnike bojne na suradnju,  te je iznio da je siguran  da nema te zadaće iz domene njihovih poslova koju ne mogu obaviti. Temelji postrojbe su čvrsti i trebaju se postupno nadograđivati, te je naveo kako je on vjerojatno zadnji zapovjednik koji je sudionik Domovinskog rata jer dolazi vrijeme mladih časnika koji stasaju i trebaju preuzeti najodgovornije dužnosti.

 

Završno, pripadnicima bojne obratio se i brigadni general Tihomir Kundid, zapovjednik Gardijsko motorizirane  brigade. General je pohvalio rad pukovnika Romana Kelnerića na dužnosti zapovjednika 2. mb Gromovi, te mu se zahvalio na njegovom predanom radu u proteklom periodu.  Novom zapovjedniku, bojniku Radiću zaželio je mnogo uspjeha na novoj dužnosti zapovjednika 2. mb Gromovi. Iznio je da je uvjeren da će se  bojnik Ivan Radić  uspješno nositi s novom dužnosti zapovjednika bojne. U svojem radu imat će svu potporu zapovjedništva brigade kao i njegovu osobnu, iznio je general Kundid. Na kraju svečanosti brigadni general Kundid dosadašnjem zapovjedniku, pukovniku Kelneriću, uručio je Pohvalu, Zahvalnicu i Plaketu Gardijske motorizirane brigade za časnu i uzornu službu.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here