IZVJEŠTAJNI ZBOR KARLOVAČKE PODRUŽNICE RIBARIĆI, OGULIN; 2021.

0
656

Dana 24. rujna 2021.g., u mjesnom domu Ribarići kod Ogulina, Udruga ratnih veterana 2.gbr. „Gromovi“ Karlovačke podružnice, održala je svoj redovni izvještajni zbor za 2020. (nije održan prije zbog pandemije COVID-a 19) i 2021.godinu. Zbor je započeo izvedbom hrvatske himne te minutom tišine za sve poginule, umrle i nestale Gromove, kao i sve hrvatske branitelje. Nakon toga predsjednik podružnice g. Milan Valentić se obratio nazočnima na Zboru, pozdravio sve nazočne pripadnike Gromova i uvažene goste, te zamolio da Zbor protekne u ugodnoj atmosferi te miru i toleranciji.

Predsjednik Valentić je pročitao dnevni red, nakon čega je pozvao radno predsjedništvo Zbora, da zauzme svoje pozicije. Zbor je kao predsjednik vodio g. M. Valentić. Nakon toga predložena su i druga tijela da bi Zbor mogao funkcionirati; zapisničar, ovjerovitelji zapisnika te verifikacijska komisija. Svi predloženi članovi su jednoglasno usvojeni. Predsjednik verifikacijske komisije, g. Romano Neralić je ispred verif. komisije utvrdio da se na zboru nalazi dovoljan broj članova da bi zbor mogao nastaviti s radom.

Predsjednik je zamolio tajnika podružnice g. Dražena Marčića da pročita izvješće o radu Podružnice za 2020. i 2021.g., dok je financijsko izvješće u odsutnosti rizničara, pročitao predsjednik Valentić. Na navedena izvješća nije bilo primjedbi i sva su jednoglasno prihvaćena. Sam rad Podružnice, a bilo je vrlo mnogo aktivnosti uz mala financijska sredstva, pohvalili su i oba dopredsjednika Podružnice g. Željko Glavić i g. Stanko Turković, te se zahvalili svim članovima koji su svojim radom doprinjeli da Podružnica tako uspješno funkcionira.

Nakon toga tajnik Podružnice g. Marčić je pročitao plan rada  i financijaki plan za 2022. g., na koji takođe nije bilo primjedbi i isti su jednoglasno prihvaćeni. Potom se je nazočnima obratio predsjednik URV 2. gbr. Gromovi, g. Ivan Krupec, koji je pozdravio sve nazočne, pohvalio rad Podružnice i sve što rade njeni članovi, govorio o projektu koji Udruga sprovodi, te kazao kako trebamo pružiti ruku jedan drugome i pomoći si što više moćemo međusobno.

Od gostiju Zboru su se obratili; g. Marija Pavičić – predsjednica Udruge RPHB KŽ koja je kazala kako je žalosna jer svake godine na obilježbama ima sve manje roditelja poginulih Gromova kao i drugih branitelja, zbog starosti, umiranja, što je jako žalosti, također je pohvalila i rad Podružnice, te prenijela pozdrave od naše članice i predsjednice URPHB primorsko goranske županije g. M. Kovač, i g. Zoran Suvajac ispred URV 1. gbr. Tigrovi, koji je zahvalio na pozivu i pohvalio rad Podružnice.

Dopredsjednik Podružnice g. Ž. Glavić, je u ime Udruge 100% invalida prenio pozdrave njihovog predsjednika g. Glogoškog, te u ime HVIDR-e Gorski Kotar čiji je predsjednik, te kazao kako Udruge trebaju zajednički raditi i pronositi istinu o dom. ratu.

Nakon toga su ispred Podružnice podijeljene zahvalnice udrugama i osobama koje su doprinjele da bi se ovaj Zbor mogao održati; Udruga specijalne policije Ogulin, g. Doris Glad, g. Branko Dujmić i g. Josip Mihalić, te se usmeno zahvalili g. Mariji Dujmić koja je bila zadužena za tehniku tijekom Zbora.

Zbor su svojim prisustvom uveličali uvaženi gosti; g. Marija Pavičić- predsjednica Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja karl. županije, obitelji poginulih Gromova, izaslanstva Udruge Specijalne policije Ogulin, Braniteljske udruge policijske ispostave  Barilović (BUPIB), URV 1. gbr. Tigrovi, zapovjednici 3 bojne 2. gbr. Gromovi, g. S. Franac i g. I. Mandić, izaslanstva sisačko moslavačke i zagrebačke Podružnice, te predsjednik URV 2.gbr. Gromovi, g. I. Krupec

Po završetku svečanog dijela za sve prisutne je priređen skromni domjenak.

Tekst: Dražen Marčić

Foto: Franjo Mlinarić

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here