Izvješće o provedenom izvještajnom izbornom Zboru URV 2.gbr GROMOVI

Srijeda, 27. listopad 2011.

Toga dana u,  na HVU, velikoj dvorani HV  održana je IV. redovni godišnji izvještajni i izborni Zbor URV 2. gbr Gromovi.

Zbor je otvorio i pozdravio sve prisutne predsjednik udruge gosp. Mile Krišto te predložio radno predsjedništvo da nastavi voditi Zbor.

Štafetnu palicu preuzeo je Željko Kardaš uz asistenciju Mate Špehara i Željka Ćubele.

Redom su se izmjenjivala predviđena izvješća počevši od izvješća o radu koje je podnio predsjednik Mile Krišto.

[youtube]PJ4FkyS4G30[/youtube]

Iz izvješća potrebno je naglasiti kako je u proteklom četverogodišnjem mandatu učinjeno

1.  Akcija u Brđanima, “Uni”, Turanjskom mostu, Novom Farkašiću, Sunji i Topuskom

2. Provode sa svake godine okupljanja članova Udruge povodom obilježavanja značajnih datuma iz ratnog puta brigade i šire :

Obrana Novigrada

Dan brigade i dani bojni

Akcija u Brđanima, “Uni”, Turanjskom mostu, Novom Farkašiću. Sunji i na povjesnim mjestima nastanka postrojbi

Održava se memorijalni turnir “pukovnik Predrag Matanović” u nogometu

Postavljene su Spomen ploče na mjestima pogibije naših bojovnik i na povjesnim mjestima nastanka postrojbi

Spomen na “Oluju”,  Škabrnju, i Vukovar

3.Posebni projekt „Knjiga sjećanja na poginule i nestale Gromove“ kao plod višegodišnjeg rada je uspješno priveden kraju

4.Projekt „Monografija Gromova“ je uz veliku pomoć Udruge priveden kraju

5.Projekt proslave 20 godina Gromova koji je obilježen u „Globusu“ uz prisustvovanje velikog broju obitelji poginulih i visokoj razini gostiju je uspješno proveden

6.Udruga je bila inicijator i aktivni sudionik pokušajima konkretnije artikulacije ujedinjenja Udruga u Zbor udruga gardijskih postrojbi koja počinje davati rezultate

7.Za Udrugu zna šira populacija te se u tom smislu informiranja otvorila i Web stranica Udruge koju ćemo obogaćivati

8.Udruga je vodila obitelji poginulih u dvodnevni posjet bojišnici iznad Dubrovnika

9.Udruga je iskazala posebnu zahvalnost našim liječnicima

U nastavku članovi su čuli izvješće o financijskom poslovanju.

Izvješću Nadzornog odbora koji je konstatirao da se poslovanje uredno vodi.

I sud časti koji u četiri godine nije zasjedao jer nije bilo potrebe.

Kako su sva izvješća transparentna stoga nije bilo primjedaba i usvojena su jednoglasno.

Po dnevnom redu slijedilo je razrješenje svih tijela Udruge poradi izbora što je i učinjeno, a zatim kao najvažnije izbor predsjednika i ostalih tijela Udruge. Za predsjednika udruge u novom mandatu izabran je MILE KRIŠTO koji je predložio novi saziv Upravnog odbora, a u nastavku izabrani su i članovi za Nadzorni odbor i Sud časti u mandatnom razdoblju 2011 – 2015.

UPRAVNI ODBOR              NADZORNI ODBOR                    SUD ČASTI

1.    Mile KRIŠTO                              Drago MATANOVIĆ                                 Petar BAJAN
  2.    Željko ČUBELA                         Damir KUŠTELEGA                                Branko KOLARIĆ
  3.    Ivan MANDIĆ                             Mato ŠPEHAR                                          Tonći SOŽA
  4.    Davor SMUĐ
  5.    Milan VALENTIĆ
  6.    Ivan KRUPEC
  7.    Krešimir MARETIĆ
  8.    Stjepan DOMJANIĆ
  9.    Slavko FRANC
  10.  Srećko LETICA
  11.  Ivica MUŽIĆ

Pošto su izabrana nova tijela koja će voditi udrugu usvojen je i program rada s financijskim planom za tekuću godinu, a u nastavku potvrđena je odluka o visini članarine za 2011. godinu u iznosu od 120,00 Kn.

Važno je istaknuti da je Zbor protekao u duhu demokracije i srdačnom ozračju,a po završetku svi zajedno družili smo se u predvorju dvorane uz skromni domjenak.

Tom prigodom podijeljene su vojne odore šarene koje je udruga osigurala za svoje članove kao i majice udruge.

Izvješće pripremio Ivan Krupec